in

“Norma baru” – Suasana Solat Jumaat di Putrajaya Ketika PKPP

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) telah diumumkan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan berkuatkuasa bermula 10 Jun sehingga 31 Ogos 2020. PKPP ini memberi fokus kepada norma baru dan pumulihan pasca Covid-19.


Pada hari jumaat baru-baru ini, penduduk di Putrajaya telah diberikan kebenaran untuk menunaikan solat jumaat bersyarat ketika PKPP. Jom tengok gambar suasana solat jumaat yang dipetik dari @MyJAKIM kat bawah ni.

 

Norma Baru

Buat korang yang rindu untuk solat jumaat tu mesti rasa jealous dan tak sabar nak join gak kan. Sabar ye, peluang kita akan tiba tak lama lagi.

Ni memang tak boleh dibuat. Nanti tak pasal-pasal membiak-biak pulak virus tu kan.

Okay dah tahu macam mana nak solat next week. Kena datang awal je. Kalau ada rezeki, dapatlah masuk masjid lepas sekian lama.

Admin pun nampak gambar ni sangat cantik dan menenangkan. Harap ada lah peluang untuk kita semua solat jumaat macam dulu balik.

 

Baca: “Warga Asing Tidak Dibenarkan Ke Masjid Sekiranya Kapasiti Jemaah Ditambah Dalam Masa Terdekat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.