in

“Ni bukan model. Ni modal” – Netizen Rasa Iklan Jual Ihram Ini Dah Macam ‘Umrah Pakej Kunyit’?

Tak dinafikan tarikan pada iklan tu memainkan peranan penting dalam strategi pemasaran sesuatu produk itu. Tapi biarlah kena pada matlamat dan tujuan ia dijalankan.

Bagaimanapun mungkin mereka hanya nak iklankan produk itu tanpa sebarang motif tersirat, tapi reaksi yang diterima itu tak diduga. Siapa tahu?

Macam kes yang terjadi kat syarikat yang menyediakan pakej umrah yang jadi tumpuat kat Twitter ni.

 

Lain macam target audience marketing ni – Netizen 

Hanya disebabkan menggunakan lelaki seksi dan sado untuk mempromosikan ihram, timbul reaksi mencurigakan dalam diri netizen terhadap matlamat syarikat jualan produk-produk islam ini yang seolah-olah menjadikan ‘simbol seks’ untuk segelintir golongan.

 

“Umrah pakej kunyit”

Sentimen yang memesongkan dalam anggapan mereka semakin kuat apabila netizen curiga dengan salah seorang model tersebut yang dikatakan mempunyai reputasi buruk akibat penularan ‘video kotor’ sebelum ini.

 

Model tu bukan ada video leaked online ke?

Apa pun macam admin katakan tadi, mungkin syarikat tu hanya nak menarik perhatian orang tanpa sebarang niat, mungkin ia satu kesilapan untuk diperbaiki agar kaji selidik latar belakang individu tersebut.

 

Baca : “Apa giler sex perangai hanat betul!” – Netizen Bengang Ruang Review Produk Online Jadi Tempat Komen Lucah