in

“Ni bukan challenge, ni tukar alam” – Netizen Terkejut Tengok #10YearChallenge Ni, Dulu Pakai Kopiah Sekarang…

10Yearschallenge

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perasan tak kat socmed sekarang tengah trending #10YearChallenge yang mana ramai netizen muat naik kembali gambar mereka 10 tahun lalu dan bezakannya dengan rupa sekarang pada tahun 2019.



Amazing jugak admin tengok perubahan rakan-rakan kat socmed yang ternyata nampak lebih kacak, jelita dan flawless berbanding wajah pada tahun 2009 dulu.

Tapi dalam banyak-banyak #10YearChallenge, challenge yang satu ni dapat perhatian ramai sebab memang lain dari yang lain. Emmm…

 

“Dulu bawa telur tak pecah tapi sekarang bawa susu dah tumpah” 

Seorang individu yang juga tweetfemes di Twitter telah berkongsi perubahan dirinya sepanjang 10 tahun dengan menggunakan hashtag #10YearChallenge. Tapi perubahannya ini mendapat kritikan ramai kerana pada tahun 2009, individu ni pakai kopiah. Tup-tup 2019 dah jadi flawless dan siap bermekap jelita lagi. 

Lao
sumber: twitter

Rata-rata netizen memberi mix reaction kepada perubahan 10 tahun tersebut. Ada yang suka, ada pulak yang kecam…

Tukar Alam

Pon
sumber: twitter

 

Ramai yang doakan supaya berubah tapi dapat jawapan, ‘Jangan menyibuk’ 

Apa-apapun admin salute dengan tindakan beberapa netizen yang menegur individu tersebut dengan cara yang berhemah. Ramai di antara mereka mahu individu ni memakai kopiah kembali dan berubah menjadi lelaki.

Tapi nampaknya individu tersebut masih belum terbuka hatinya dan membalas supaya netizen jangan menyibuk hal peribadinya. Ish, ish….

Taknak
sumber: twitter

Macam manapun admin mendoakan semoga individu ni bertemu hidayah dan kembali ke pangkal jalan. Kalau belum bersedia, it’s okay. Tapi terimalah kritikan ramai dengan hati yang terbuka. 

Baca: Kalau Betul Bertaubat, Padam Semua Gambar Pondan!

Sapi So Sapi

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.