in

“Nasib baik tak langgar orang lain” – Lagi Kes Pemandu Mabuk, Netizen Zahir Rasa Bimbang

4Mauk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kes-kes pemandu mabuk semakin serius saban hari. Perasaan risau tu sentiasa ada, sebab kebanyakkan kemalangan yang berlaku akibat pengaruh alkohol ni membawa maut.



Ada satu video hasil perkongsian @SAMS_DEVIL92 di Twitter mendapat perhatian netizen. Rata-rata netizen meluahkan rasa bimbang akan perkara ini. Mana tidaknya, kalau jadi apa-apa memang kenduri arwah lah jawabnya. Cuba korang nilai sendiri video kat bawah ni.

Nasib baik tak jadi apa-apa

Walaupun kereta yang dipandu tu tak melanggar sapa-sapa yang tak bersalah, perasaan seram tu tetap ada. Nasib baik takde abang-abang moto yang lalu dekat situ, kalau tidak habis sekali dia sapu.

Screen Shot 2019 11 24 At 2.10.49 PmMungkin kerajaan patut amik perhatian dan ketatkan lagi penguatkuasaannya. Risau kalau jadi apa-apa dekat ahli keluarga kita. 

Screen Shot 2019 11 24 At 2.11.11 PmTu lah. Macam admin cakap tadi lah. Sekali dia sapu apa pun tak dapat. Takut gak weh

Screen Shot 2019 11 24 At 2.11.31 PmYang ni admin pun terhibur. Dah macam pengulas sukan dah. Apa-apa pun stay safe ye.

Screen Shot 2019 11 24 At 2.12.27 PmSetuju. Tapi yang bawa kereta pun kena lebih peka. Jangan sesuka hati je nak bawak dan membahayakan orang lain.

 

Baca: “Remuk kereta tu” – Wanita Ini Kongsi Pengalaman Dilanggar Pemandu Mabuk

3Mabuk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.