in

“Nak balik kampung boleh? ” – [VIDEO] Comel! Anak Kecil Minta Izin Balik Kampung Dengan Polis, Terlampau Rindu Atok & Nenek

Fi Adik 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sedar tak sedar, kita dah berbulan-bulan tak dapat nak keluar merentas negeri disebabkan wabak Covid-19 yang masih berleluasa.



Bagi sesetengah orang, ada yang sudah bertahun berpisah dengan ahli keluarga dan semestinya rindu nak balik ke kampung halaman tu dah makin membuak-buak. Bukan saja orang dewasa, malah kanak-kanak juga turut merasa rindu untuk pulang ke kampung mereka.

 

Anak minta izin dekat polis

Seperti kisah yang viral baru-baru ini, apabila seorang kanak-kanak ini bertanya sendiri kepada pihak polis jika dia dapat balik ke kampung.

Cerita yang dikongsi melalui akaun TikTok @Puteri Nur Farahanum ini menunjukkan bahawa anak lelakinya, beranikan diri untuk bertanya kepada anggota polis jika dia dapat pulang ke kampung.

Lalu anaknya bertanyakan jika dia dapat rentas negeri untuk pulang ke kampung. Namun anggota polis itu dengan tenang menerangkan secara baik yang rentas negeri masih tak dibenarkan. Polis berkenaan turut memberitahu, bahawa adik tersebut boleh balik ke kampung jika kebenaran dah diberi nanti.

@pwincess130

BILA KAU DAH RINDU SANGAT, SANGGUP BERANIKAN DIRI JUMPE POLIS😢#lockdown #fyp #fypシ #tiktokmalaysia #intanpayung

♬ Intan Payung (feat. Noraniza Idris) – Bunga

Menurut Puteri, anaknya itu nak sangat balik ke kampung sebab dah rindu datuk dan nenek dia. Puteri dan suami sebenarnya dah memberitahu kepada anak mereka, yang sekarang masih tak boleh nak balik kampung. Namun anaknya masih tak percaya, kerana ingat ibu bapanya saja menipu.

Jadinya, mereka ambil inisiatif untuk bawa anak mereka berjumpa dan bertanya sendiri kepada anggota polis tersebut supaya dia dapat jawapan yang lebih meyakinkan. Alaa sian awak dik.

 

Menangis dalam kereta

Setelah dapat penjelasan daripada polis tersebut, mereka sekeluarga pun pulang ke rumah.

Walau bagaimanapun ketika dalam perjalanan, anaknya dilihat tak dapat menahan sebak dan terus menangis teresak-esak. Dia merasa sedih sebab polis itu tak bagi dia untuk balik kampung berjumpa datuk dan neneknya.

@pwincess130

Reply to @asmarizal1984 Selepas Menahan Sebak, Abg Polis Tu Kata Tak boleh Balik 🥺 #fyp #fypシ #tiktokmalaysiaviral #lockdown #intanpayung #part2

♬ Lon Rindu – 𝕱𝖆𝖍𝖒𝖎🕊️

Sabar ye adik, kita doa sama-sama supaya pandemik di negara kita ni cepat berakhir. 

 

Baca : “Depa dari Johor, saja balik mai raya hari tu” – Anak Menantu Rentas Negeri Ziarah Raya, Punca Warga Emas Dijangkiti & Meninggal

Foot Adik 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.