in

“Mungkin kalau pakai kalis api neraka…” – Netizen Tak Faham Kenapa Peniaga Kosmetik ‘Promote’ Depan Kaabah

Produk Alha

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pada zaman moden dan berteknologi sekarang ni, dah tentu ada bermacam cara marketing digunakan oleh para peniaga. Dengan lambakan bisnes online sekarang ni, memang ramai owner produk gunakan media sosial untuk promosikan produk dorang.



Terbaru, kecoh dekat Twitter pasal satu posting dimuat naik oleh tweetfamous pasal satu produk kosmetik lokal. Tweet tu mempersoalkan tentang trend pemilik produk zaman sekarang yang katanya suka promote produk dekat Mekah. Huh?

By the way, peniaga kosmetik sekarang promote produk depan Kaabah.”

Bersama dengan tweet tu, ada dua gambar produk kosmetik lokal terkenal yang diambil dekat depan kaabah. Difahamkan, pemilik produk tu sekarang berada di sana untuk tunaikan umrah.

Produk Lokal 1

Produk Lokal 2
sumber: twitter

Rata-rata netizen tak boleh nak ‘brain’ dan mempersoalkan trend tu yang menurut mereka boleh dikategorikan sebagai ‘menunggang agama’.

Ada juga yang kata mereka ni (pemilik produk lokal di Malaysia) selalu riak tidak bertempat dan ada pula yang nasihat pemilik tu untuk fokus buat ibadah je kalau dah berada dekat Mekah tu. Betul jugak kan…

“Kenapa level tahap bodoh diorang sampai macam ni?”

Komen Netizen 3

 

“Bila manusia bertuhankan mekap.”

Komen Netizen 1 3
sumber: twitter

Apa pendapat korang tentang isu ni? Cuba komen sikit….

Baca: Netizen Kecam Jenama Kosmetik Tempatan Tiru Konsep Sephora dan Jual Kosmetik Palsu

Sefarraaaa

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.