Menteri Pelancongan Kata Jangan Diskriminasi Pelancong Dari China, Netizen Naik Angin!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bertemu lagi kita dan masih lagi mengenai ancaman coronavirus.

Okay, kali ini kita nak sentuh tentang kebimbangan yang rata-rata daripada kita tentu alami — iaitu kemasukan pelancong dari China ke negara ini, di tengah-tengah krisis penularan wabak penyakit yang semakin berleluasa ke sepelusuk dunia.

Baru-baru ini media melaporkan, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Mohammadin Ketapi dipetik sebagai berkata —“pelancong khususnya dari China tidak seharusnya menjadi mangsa diskriminasi walaupun negara itu kini berhadapan penularan wabak coronavirus baharu.”

Kenyataan itu bagaimana mendapat respon negatif daripada netizen, yang dilihat kurang selesa dan mempertikaikan mengapa pada waktu begini kita masih bersikap terbuka menerima kemasukan pelancong dari Tanah Besar itu?

Pendapat korang macam mana? Mencegah lebih baik dari merawat kan? Akhir kata…

 

Baca: Coronavirus: Sebenarnya Nostradamus Dah Ramal Killer Virus Ni Sejak Dulu Lagi!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nab Talib

Seorang yang selalu berangan untuk bekerja di Dunder Mifflin Paper Company, dan penggemar berat Morrissey.