in

“Macam ni pun RM400 ke sis?” – Pelanggan Request Mekap Macam Elfira Loy Tapi Merungut Bila MUA Caj Harga ‘Simple’

Rm400

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi gegadis dan bakal pengantin yang ikuti majlis perkahwinan Elfira Loy dan pasangannya baru-baru ni, korang mesti tertarik dengan busana dan make up look yang digayakan pelakon ini.



Nampak simple dan manis, ramai yang nak jadikan gaya Elfira sebagai ikutan sehingga ada yang request kepada MUA untuk make up kan muka dorang macam gaya make up Elfira di hari persandingannya.

Tapi nampaknya korang kena bersedialah sebab ia tak ‘semurah’ yang disangkakan…

49432746 10157188862685827 6460409301776203776 N
sumber: facebook

 

“Pening mak tau nak simple tapi gambar Elfira Loy…” 

Menerusi perkongsian seorang MUA di Facebook, dia baru-baru ni dapat message WhatsApp dari pelanggan yang request untuk buat gaya make up seperti Elfira Loy di hari persandingannya. 

Tapi bila MUA ni nyatakan harga caj sebanyak RM400, tetiba je pelanggan cakap harga tu mahal untuk sejenis mekap yang simple macam Elfira ni! Aiyoo simple ke macam ni sis? 

Pening mak tau nak simple tapi picture Elfira Loy. Ini make up MUA Khir Khalid tau. Ribu riban harganya sekali make up. I letak RM400 mahal wuaaaaaa”

49708664 336813723590219 5882787168841105408 N
sumber: facebook

 

“Suruh dia kira berapa RM semua barang tu. Nak simple tak semestinya murah”

Geram sebab masih wujud sikap kurang pengetahuan tentang bayaran caj MUA, rata-rata netizen mengecam pelanggan tersebut yang dituduh sebagai kedekut.

Make Up
sumber: facebook

Caj sesetengah MUA tu mahal sebab barangan make up yang dipakai dan skill yang mereka gunakan untuk tatarias wajah korang. So kerja andam ni bukan main-main tau. Sesetengah MUA tu siap ada sijil lagi. So berbaloilah dia caj RM400 dari beribu riban macam MUA lain tu.

Mahal 1

49609775 10158008439568222 7116790006659678208 N
sumber: facebook

 

Explain jelah kat dia kenapa RM400. Dia tu BODOH so orang PANDAI kena bagi explanation” 

Dalam banyak-banyak komen, ada satu komen yang buat admin tersentap sikit bila baca. Ada betul jugak cakap netizen ni. Daripada kecam orang yang soal kenapa caj mahal, lebih baik MUA ni explain details sebab apa caj tu mahal. Bukannya kecam kat socmed macam ni. Kan??

Bodoh
sumber: facebook

Macam manapun admin harap pada 2019 ini tak ada lah lagi pelanggan yang tanya soalan sama berulang kali kenapa caj servis itu dan ini mahal kalau mereka expect hasilnya boom macam Elfira Loy. Kalau nak cantik, kenalah melabur sikit kan? 

Baca: “Tak patut ada dalam gambar” – Netizen Cari Akak Tudung Merah Yang ‘Spoil’ Gambar Wedding Elfira Loy

Merah Tudung 758X426 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.