“Macam konsert”- Netizen Terhibur Tengok Student Jawab Exam Waktu Blackout

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Peperiksaan bertulis, peperiksaan secara lisan ataupun kuiz, adalah sebahagian daripada sistem yang akan ditempuh oleh seseorang sebelum bergelar graduan. Macam-macam jenis ragam yang kita dapat tengok bila dekat-dekat exam.

Kali ni admin nak share pasal satu tweet yang dikongsi oleh @ilhmynhzri dimana sekumpulan pelajar terpaksa jawab exam dalam gelap sebab dewan tiba-tiba blackout. Memang lain macam betul feel exam dalam gelap. Cuba korang tengok tweet dan gambar dekat bawah ni.

 

Macam konsert dah

Itulah yang admin nampak bila tengok gambar ni mula-mula. Sebiji macam konsert. Admin dapat tahu melalui komen-komen, kejadian ini berlaku di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). Memang betul-betul komited student dekat sana sampai blackout pun jawab exam macam biasa.

Memang gelap weh masa depan. Time exam pun dah gelap sebab blackout kan. Kena sentiasa standby powerbank ni. Baru phone ada bateri. 

Itulah keberkatan berkopiah. Kita pun boleh dapat nur kalau kita berpopiah. Ok hambar.

Admin pun ingat macam konset awal-awal. Iyelah sebab biasa kalau time konsert pastu lagu slow pulak tu, memang crowd semua on torchlight phone pun.

Jangan salah sangka ye semua, ini adalah exam law, memang open book. Memang kena dan boleh tengok buku. Apa-apa pun admin doakan semua yang menduduki exam, agar dipermudahkan urusan dan dapat keputusan yang cemerlang. 

 

Baca: “Aku tak salahhhhh!”- Pelajar Bengang Pengawas Universiti Awam Tuduh Meniru, Tak Pasal-pasal Kena Gantung & Retake Exam

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.