in

“Macam konsert”- Netizen Terhibur Tengok Student Jawab Exam Waktu Blackout

2Gelap

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Peperiksaan bertulis, peperiksaan secara lisan ataupun kuiz, adalah sebahagian daripada sistem yang akan ditempuh oleh seseorang sebelum bergelar graduan. Macam-macam jenis ragam yang kita dapat tengok bila dekat-dekat exam.



Kali ni admin nak share pasal satu tweet yang dikongsi oleh @ilhmynhzri dimana sekumpulan pelajar terpaksa jawab exam dalam gelap sebab dewan tiba-tiba blackout. Memang lain macam betul feel exam dalam gelap. Cuba korang tengok tweet dan gambar dekat bawah ni.

Screen Shot 2019 10 19 At 2.50.42 Pm Screen Shot 2019 10 19 At 2.50.59 Pm

 

Macam konsert dah

Itulah yang admin nampak bila tengok gambar ni mula-mula. Sebiji macam konsert. Admin dapat tahu melalui komen-komen, kejadian ini berlaku di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). Memang betul-betul komited student dekat sana sampai blackout pun jawab exam macam biasa.

Screen Shot 2019 10 19 At 2.51.27 PmMemang gelap weh masa depan. Time exam pun dah gelap sebab blackout kan. Kena sentiasa standby powerbank ni. Baru phone ada bateri. 

Screen Shot 2019 10 19 At 2.51.57 PmItulah keberkatan berkopiah. Kita pun boleh dapat nur kalau kita berpopiah. Ok hambar.

Screen Shot 2019 10 19 At 2.52.15 PmAdmin pun ingat macam konset awal-awal. Iyelah sebab biasa kalau time konsert pastu lagu slow pulak tu, memang crowd semua on torchlight phone pun.

Screen Shot 2019 10 19 At 2.53.03 PmJangan salah sangka ye semua, ini adalah exam law, memang open book. Memang kena dan boleh tengok buku. Apa-apa pun admin doakan semua yang menduduki exam, agar dipermudahkan urusan dan dapat keputusan yang cemerlang. 

 

Baca: “Aku tak salahhhhh!”- Pelajar Bengang Pengawas Universiti Awam Tuduh Meniru, Tak Pasal-pasal Kena Gantung & Retake Exam

Screen Shot 2019 10 19 At 3.24.15 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.