in

Kerana Mahu Rasakan Pengalaman Ngeri, Lelaki Maut Dihempap Keranda di Taman Tema ‘Buried Alive’

Buried Alive

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sempena bulan Halloween yang bakal kunjung tiba, pasti orang ramai tidak sabar untuk mencuba permainan menyeramkan yang disajikan oleh semua taman tema di seluruh negara.Hasrat yang sama juga turut dirasai oleh seorang lelaki yang berasal dari Hong Kong. Namun apa yang dihajatinya itu bertukar menjadi pengalaman tragis apabila dia ditemui maut akibat dihempap keranda mekanikal ketika mencuba pengalaman menyeramkan di taman tema tersebut.

Young Man Dies In After Ge Hk Ocean Parks Haunted House From World Of Buzz
sumber: malaysian digest

Menurut Malaysian Digest, kejadian berlaku apabila Cheung dan rakan-rakannya melawat taman tema hantu terbesar di Hong Kong sempena lawatan yang dianjurkan syarikatnya dan mereka menjadi orang yang paling terawal untuk merasai keseraman keranda mekanikal itu.

Cheung dipercayai dihempap keranda mekanikal dan ditemui tidak sedarkan diri selepas lima minit memasuki taman tema ‘Buried Alive’. Dia kemudian digegaskan ke Hospital Ruttonjee dan disahkan meninggal dunia pada jam 2 petang.

Young Man Dies After Getting Hit On The Head In Hk Ocean Parks Haunted House World Of Buzz
sumber: chinapress

Menurut laporan media, Cheung dipercayai memasuki kawasan larangan sebelum dihempap mesin tersebut. Kenapa lah tak ikut peraturan…

“Kawasan di mana dia ditemui sepatutnya menjadi tempat untuk kakitangan kami menjalankan kerja penyelenggaraan.”

Kini pasukan penyiasat akan melihat sama ada papan tanda yang disediakan di dalam taman tema hantu itu jelas dan berkesan bagi mengelakkan insiden yang berlaku kepada Cheung menimpa pengunjung lain.

Young Man Dies After Getting Hit On The Head In Hk Ocean Parks Haunted House World Of Buzz 3
sumber: chinapress

Buat sementara waktu, taman tema tersebut diarah untuk tutup sehingga siasatan berhubung kes itu selesai dan ianya bakal beroperasi semula pada 5 Oktober sempena sambutan Halloween tidak lama lagi.

Buat pengunjung lain, sentiasalah ikut peraturan dan panduan yang ditetapkan oleh setiap taman tema demi keselamatan diri sendiri. Jangan sesuka hati langgar peraturan!

Baca: Remaja Maut Terjatuh Dari Tingkat 16 Hotel Selepas Tergelincir Ketika Cuba Selfie di Parkir

Genting Feature

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.