in

“Kena pukul sampai lari rumah” – Kisah Sedih Adik Ini Tidur Tepi Jalan Buat Netizen Sedih

4Adik

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Memiliki keluarga yang harmoni dan sejahtera semestinya menjadi impian setiap orang yang bernyawa. Apa-apa masalah yang berlaku pasti kembali kepada keluarga yang mampu memberikan sokongan moral yang tak berbelah bagi.



Lain pula cerita yang berlaku kepada seorang adik ni. Katanya dia dipukul dan didera kat rumah oleh keluarganya. Dan apa yang lebih menyayat hati ialah dia lari dari rumah dan tidur di tepi jalan. Ikuti tweet oleh @BelzebubVos kat bawah ni untuk lebih faham ceritanya.

Screen Shot 2019 12 28 At 3.39.21 PmScreen Shot 2019 12 28 At 3.39.35 Pm Screen Shot 2019 12 28 At 3.39.47 Pm Screen Shot 2019 12 28 At 3.40.03 Pm

 

Kena pukul sampai lari rumah

Admin taklah berapa fasih Bahasa Indonesia, tapi kesan daripada banyak sangat menonton sinetron dan filem-filem dari sana, boleh lah faham sikit-sikit. Cuma nak cerita yang admin tersentuh dengan cerita adik ni. Kecik-kecik lagi dah jadi macam ni. Kesian weh.

Screen Shot 2019 12 28 At 3.40.38 PmItu lah, admin pun nampak gak dia buka selipar dia tu. Suci murni betul hati adik ni. Harap polis dan jabatan kebajikan masyarakat kat sana jaga adik ni elok-elok. 

Screen Shot 2019 12 28 At 3.42.51 PmPoint dia kalau belum bersedia untuk dapat anak, jangan buat anak. Anak tak minta dilahirkan, apatah lagi untuk dipukul sampai lari rumah kan. Kesian adik tu.

Screen Shot 2019 12 28 At 3.43.31 PmYa, yang ni sangat penting. Admin setuju. Kalau bagi balik kat parents dia, entah apa pula yang adik ni kena. Jangan tanggung risiko weh, ini soal nyawa dan kebajikan budak bawah umur. 

 

Baca: “Kau gila ke apa? – Mak Dera Anak Sampai Mati Cakap, Dia Buat Semua Tu Sebab Nak ‘Disiplinkan Anak’

Screen Shot 2019 12 28 At 3.52.46 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.