“Kacak tak boleh bawa bincang!” – Lupakan Remy Ishak, Gadis Twitter Kini Menggilai Fikry Ibrahim

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau dulu, ramai yang tergila-gilakan pelakon kacak seperti Aaron Aziz, Kamal Adli ataupun Remy Ishak. But now move along guys, gadis masa kini terutamanya dak-dak Twitter dah ada pelakon lelaki baru yang jadi kegilaan dia orang.

Menerusi tweet yang viral baru-baru ni, Fikry Ibrahim telah menjadi pilihan gegadis ramai kerana kekacakannya yang boleh buat mereka lupakan aktor Remy Ishak! Amboi ladies zaman sekarang! 

Sumber: Twitter

Sumber: Twitter

 

“Pernah terserempak, memang dupdap!”

Rata-rata gegadis yang follow tweet ini mengakui Fikry merupakan seorang aktor yang kacak tak kiralah di dalam TV mahupun jumpa face to face. Pujian diberikan bukan saja kerana wajah Fikry yang kacak tapi mereka juga memuji jambang Fikry yang buat dia nampak lebih tampan dan lentik bulu matanya yang win.

Gitew sampai ke eyelashes korang skodeng eh! Ini antara tweet fans Fikry yang takleh move on dengan kekacakan aktor ni.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Fikry asalnya pelawak, mula dikenali ketika memenangi Lawak Solo 2016

Bagi mereka yang tak berapa mengenali Fikry atau nama sebenarnya, Ahmad Fikry bin Ahmad Ibrahim, beliau sebenarnya bukan saja seorang pelakon tetapi juga seorang pelawak, model dan pengacara.

Sejak memenangi Lawak Solo 2016, nama Fikry mula dikenali ramai apabila menjayakan watak penting bersama Uqasha Senrose dalam drama Hero Seorang Cinderella.

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

Pernah kerja dobi dan sangat jaga batas pergaulan dengan perempuan

Masih single, Fikry yang berusia 24 tahun ini pernah kerja di kedai dobi selama setahun sebelum terjun ke industri hiburan. Dia juga merupakan graduan lepasan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dan Media (Pengiklanan) UiTM Shah Alam tau!

Fikry juga boleh dikatakan sebagai artis yang pandai menjaga batas pergaulan dengan artis wanita lain sebab akan gigih warnakan bahagian aurat dorang kalau terdedah di dalam Instagramnya. Wah patutlah ramai yang suka Fikry!

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

Bagi korang yang nak follow updates lanjut mengenai Fikry, boleh je follow Instagram aktor ni: @fikryibrahim. Selamat stalking! 

Baca: Cantik, Business Minded dan Suka Travel. Siapa Gadis Cun Ini Di Hati Prince Mateen?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!