in

“Jarang-jarang datang melawat, kami sambut dengan baik” – Ular Sawa ‘Serah Diri’ Datang Balai Bomba

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jimat minyak lori bomba, selalunya kita lihat pihak bomba akan dipanggil untuk menyelamatkan penduduk setempat,, tapi berbeza pula dengan kes dekat balai bomba dekat Wangsa Maju KL ni.


Viral di Twitter apabila dilihat seekor ular sawa masuk ke kawasan balai bomba dan ia telah mendapat perhatian warganet.

 

Biasanya bomba dipanggil untuk tangkap  tapi ni dia sendiri”

Sekali pandang, rasa gerun pun ada bila melihatnya, nampak besar boleh tahan, mungkin kalau ia ada dalam atau kawasan perumahan kita jadi tak tahu dan cemas. Tapi ular ni nampak macam salah masuk tempat.

Mana taknya, masuk dekat balai bomba dah sah-sah tangkap ular tu salah satu tugas mereka. 

Ramai netizen terhibur dalam masa yang sama mereka rasa gerun apabila melihat saiz ular yang agak panjang dan besar itu. Bagi segelintir netizen nampak macam ular datang nak serah diri.

 

Baca : “Dia lapar sebab tu nak makan tuan” – Bela Ular Sawa, Wanita Nyaris Maut Lepas Ular Peliharaan Cuba Belit

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.