in

“I’m not Muslim anymore” – Jantung Ibu Hampir Gugur Bila Anak Keluar Bilik Tunjuk ‘Tanda Salib’, Syak Berpunca Dari Game

Jesus

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Menjaga anak pada zaman dahulu memang sangat berbeza dengan zaman sekarang. Ibu bapa sekarang kena letak extra effort dalam mendidik anak sebab ada banyak anasir luar yang boleh membawa anak-anak kita ke lembah kesesatan.



Baru-baru ni, viral di Facebook, kisah seorang ibu yang luluh hatinya apabila mendapat tahu anaknya sudah murtad gara-gara terpengaruh dengan game. Berikut kisahnya di bawah.

 

“Ibunya hanya nasihat jangan merokok… nasihat supaya solat. Tapi ini yang ditunjuk kepada ibunya” 

Menerusi perkongsian tersebut, ibu ini mempunyai seorang anak yang bakal menduduki STPM. Dahulu anaknya ini pernah belajar di madrasah tapi kini dah masuk sekolah biasa.

Satu hari tu, ibunya nasihatlah kepada anak ni jangan merokok dan solat masa waktu Asar. Anaknya tiba-tiba mengamuk dan masuk dalam bilik. Dia kemudian keluar dan menunjukkan sesuatu pada ibunya. ‘Benda tu’ hampir-hampir buat si ibu pengsan!

Salib 1

80838562 2977910278885689 3192522768201547776 N
sumber: facebook

 

“Syak beliau terpengaruh dengan rakan-rakan gamers” 

Menurut perkongsian ini, si ibu syak yang anaknya terpengaruh dengan rakan-rakan gamers. Pun begitu, mujurlah anaknya sudah kembali bersyahadah semula dan solat Asar seperti biasa.

Salib 2

80460157 2977910218885695 3817476750703591424 N
sumber: facebook

Apa-apapun bagi admin, sebagai ibu bapa kita ambillah kisah ini sebagai iktibar. Pantau perilaku anak iaitu dengan ambil tahu siapa mereka berkawan dan apa kegiatan mereka setiap hari.

Moga anak-anak kita dijauhkan dari perkara seperti ini. 

Baca: “Tersentuh hati aku baca komen2 muslim” – Reaksi Memeranjatkan Dari Orang Sarawak Bila Umum Nak Bina Gereja Sebesar Istana

Tersentuh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.