“Duit bulanan saya bagi ” – Idea Ayah Wanita Ini Nak Raih Perhatian Anak & ‘Kumpul Harta’ Buat Netizen Kagum

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Memang dah jadi tanggungjawab seorang anak untuk balas semula jasa dan pengorbanan yang ibu bapa telah lakukan bila kita sudah dewasa ni.

Kita selalu fikir bahawa jumlah wang tunai adalah satu nilai berharga sebagai tanda untuk kita balas budi mereka.

Tak semestinya tau mereka sebenarnya nak perhatian kita, kalau susah nak balik pun sekurang-kurangnya hubungilah mereka.

 

“Ini yang dia buat dengan duit yang saya berikan tiap-tiap bulan”

Mungkin anak-anak terlalu busy, ayah kepada Rafidah Farhanah ni buat satu idea yang boleh membuatkan anaknya sentiasa excited untuk sentiasa hubungi mereka dan menjenguk di kampung.

Duit yang anak-anak berikan setiap bulan rupanya di invest untuk beli kambing buat anak-anak mereka. Sejak dari itu, hampir setiap hari ayahnya dihubungi

“I’m officially kambing owner now. Look at what my father did with the money I gave him monthly”

Dari situ Rafidah mula sedar bahawa duit itu bukan lah nilai utama kepada ibu bapa. Hmm, admin pula teruja tengok mereka anak beranak ni.

“And I learn a lot of things here:

1) He didn’t expect much money but the attention and love from his kids

2) He wants to be in touch with his kids. Because of this kambing, we text almost everyday

3) He has something to share when I am back. You can’t imagine how excited he is waiting for me back

Alhamdulillah I have both parents. I promise myself to be good to them as long as I can. I’ll pray for those who don’t have parents. You will unite with them again in heaven. Inshaallah.”

Melihat kecomelan mereka sekeluarga ni sudah semestinya buatkan netizen cair, mereka pula excited nak tengok video kambing tu.

 

“Ok ni video kambing lari lari tu.”

Rata-rata netizen terpukau melihat kambing comel tu, bahkan ada juga yang kagum dengan idea bernas ayahnya.

Ya lah kan, kita invest duit tu boleh jana sumber pendapatan, dalam masa yang sama boleh tarik perhatian anak-anak.

Power betul idea beli kambing ni – Netizen

Ya lah kalau beli kambing tua mungkin anak-anak tak layan kan?

 

Baca : Comelnya! Netizen Tersengih Tengok Petani & Kerbau Peliharaan Pandai Senyum Ambil Selfie

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.