“Dua-dua aiskrim favourite saya” – Tweet Lucah ‘Double Meaning’ Wanita Berhijab Ini Undang Kecaman Netizen

Memanglah media sosial ini hak kita untuk bersuara tapi kalau boleh janganlah sewenang-wenangnya terlalu lantang dalam memuat naik perkara-perkara yang boleh membuka aib kita.

Tak semua netizen ni boleh jadi kawan ‘sekepala’, jadi kalau nak berlawak yang melibatkan bab-bab sensitiviti maruah diri ni perlu lah berjaga-jaga, kalau boleh elakkan terus.

Mungkin gurauan double meaning yang dibuat oelh gadis ini untuk kawan-kawan sekeliling, tapi tak sangka ia boleh jadi viral sehingga mengundang kecaman netizen

 

“Dua-dua aiskrim favorite saya”

Pada mulanya ia memang tak membawa apa-apa maksud, tapi lepas pengguna Twitter ini screenshot respon tweet daripada tuan empunya badan ini, terbukti bahawa apa yang cuba disampaikannya memang ada double meaning dimana aiskrim itu dijadikan sebagi simbolik seks!

Pastinya dengan penularan status tersebut, ia mengundang kecaman netizen, malah sentimen negatif terhadap wanita yang selama ini ‘suka menyalahkan lelaki’ itu semakin kuat.

“Lelaki memang ramai yang gatal.” Perempuan nowadays be like..”

 

Cover sikit bodoh perangai sundal tu – Netizen

Kebanyakan kaum wanita menyifatkan perbuatan itu amat memalukan kerana disebabkan dia ramai wanita berhijab yang lain dipandang serong.

Bagi sesiapa yang tak faham maksud gambar ni tak apa lah abaikan je, lawak double meaning ni memang tak ada manfaat nak dihadam pun, cuma admin nak nasihat kena alert dengan apa yang kita pos di media sosial.

 

Baca : Beri malu orang Sarawak’ – Belum Sempat Pintu Kedai Buka Orang Ramai ‘Naik Hantu’ & Berebut Serbu Mydin

 

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.