“Dia ingat hebat” – Konon Mahu Malukan Lawan, Cubaan Penalti Ini Jadi Bahan Jenaka Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Ketika kita masih lagi masih terasa kehangatan mengalahkan negara jiran kita, Indonesia, dalam pusingan kelayakan Piala Dunia dan Piala Asia. Membawa semangat yang sama, skuad bawah 18 tahun negara turut berjaya mengalahkan, tak lain tak bukan, seteru utama kita, Indonesia. Tahniah diucapkan!

Apa yang menarik perhatian, perlawanan yang membawa kepada penentuan sepak penalti itu sangat lain dari yang lain. Cuba korang tengok video yang dikongsi oleh @HermyRahim dia akaun Twitter miliknya.

 

Dia nak buat style

Percubaan pemain Indonesia untuk memperdayakan penjaga gol kita ternyata gagal. Netizen pun apa lagi, menggunakan sebaiknya peluang tersebut untuk bahan pihak lawan. Jangan terasa hati ya teman-teman di Indonesia. Gurauan aja.

Ini hanya dalam konteks bola sepak ya kawan-kawan. Kalau nak dibandingkan, kita pun pergi bercuti dekat sana. Jangan terasa.

Nampak macam sepak belon kan. Sebab keeper tu dah jatuh dulu pun masih boleh tepis bola tu. Sebenarnya skill tu dinamakan Panenka kalau tak silap. Tapi mamat tu buat tak jadi. So, terciduk lah disitu.

Mentaliti yang macam ni kita patut elakkan. Kalau dah kalah tu, terima je kenyataan. Mungkin  bukan rezeki . Jangan main baling-baling botol pulak. 

 

Baca: “Dah kalah mengarut bukan-bukan” – Penyokong Indonesia Buat Hal Claim Safawi Rasid Berasal Dari Medan Pulak

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.