“Dia hafal ke tak faham tu..” – Macam-Macam Gaya Lelaki & Perempuan Bila Menghafal, Lawak Weh!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Pernah viral sebelum ini, Uzairi Mohd Taib atau lebih mesra disapa sebagai Sir Uzairi terkenal dengan gayanya yang suka selitkan humor supaya kelasnya lebih seronok.

Bila suasana kreatif dan ceria, barulah seronok adik-adik ni nak pergi tuisyen.

Beza lelaki dengan perempuan bila tengah hafal benda

Sir Uzairi suka gunakan kaedah yang energetik, termasuk menari dan menyanyi dalam cara pengajarannya.

Terbaru, dia sempat berkongsi gelagat para pelajarnya dalam video yang dah viral di Twitter.

Sumber: Twitter

“Ha kau! Ha kau! Ha kau!”

Tak pastilah sama ada masing-masing cuak atau excited tapi memang berbezalah gaya kedua-dua lelaki dan perempuan.

Riuh-rendah jadinya semua sibuk menghafal.

“Time puasa la nak suruh aku hafal bagai hmmmm…”

Tapi aksi beberapa kanak-kanak dalam video tu berjaya menarik perhatian netizen. Contohnya adik yang depan sekali tu.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Menurut kakaknya, adik tu bukan termenung ke apa. Tapi sebenarnya dia kurang sihat. Sebab tu dia duduk diam je.

Sumber: Twitter

Hebat tau adik tu! Sakit-sakit pun dia tetap fokus belajar dalam kelas math clinic ni. Good job!

Cara fokus lelaki & perempuan berbeza

Macam-macam aksi cute budak-budak ni berjaya dirakam Sir Uzair. Kelakar ada, kecoh pun ada!

Tapi kalau tengok, lelaki fokus caranya lain, perempuan gayanya lain pula.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ramai juga yang setuju bila tengok video ni. Sebab katanya cara lelaki dan perempuan fikir sedikit berlainan.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Korang kalau belajar ikut cara mana? Suka ramai-ramai macam girls atau seorang diri macam lelaki?

Baca: “Mesti orang tu tak puas hati dengan budak ni” – Pelajar Terima Anugerah Nak Salam Pemberi Hadiah, Tapi…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Suraya Roslan

Penggemar graphic tee dan sentiasa berangan-angan untuk mengelilingi dunia.