in

“Cuaca elok memang boleh nampak” – Boleh Nampak KLCC Dari Putrajaya? Ini Buktinya

4Klcc

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejak boleh rentas daerah ni, memang banyak aktiviti yang kita biasa buat dulu kita buat semula. Ada yang pergi berkelah, ada yang main futsal, ada juga yang pergi ambil gambar.



Cakap pasal hobi ambil gambar ni, min nak share dengan korang pasal seorang lelaki yang berjaya ambil gambar dari jauh. Jauh dia tu senang korang bayangkan, dari Putrajaya ke KLCC. Haa.. nak tahu apa gambar yang dia ambil, korang boleh tengok tweet @MHaffizJ kat bawah ni.

 

Cuaca elok memang boleh nampak

Sebelum ni min pernah lah dengar orang cakap boleh nampak KLCC dari Putrajaya, tapi min tak percaya. Jauh sangat tu. Mana mungkin boleh nampak. Lepas tengok video ni baru min percaya.

Screenshot 2021 09 25 At 1.18.19 Pm Screenshot 2021 09 25 At 1.17.49 Pm Screenshot 2021 09 25 At 1.18.00 PmRupanya bukan setakat KLCC je, Menara KL dan Menara Tun Razak (TRX) pun boleh nampak gak. Cuaca elok dan tak jerebu memang confirm boleh nampak. 

 

Reaksi Netizen

Lepas ni min kalau pegi Putrajaya nak try naik PICC ni dan tengok sendiri KLCC dari situ. Harap-harap cuaca elok lah kan. Nak ambil gambar pakai kamera canggih memang tak reti lah. Tengok guna mata je.

Screenshot 2021 09 25 At 1.19.12 PmNi untuk korang yang ada hobi ambil gambar dan paham bab kamera boleh ikut tips ni. Lens apa semua tu min tak reti sangat, tapi untuk korang boleh try lah.

Screenshot 2021 09 25 At 1.18.58 PmItu lah, min ada fikir macam tu gak. Maklumlah kita pakai phone biasa-biasa je. Nak cantik dan tak pecah memang kena guna kamera canggih lah.

Screenshot 2021 09 25 At 1.19.50 PmMungkin lah sebab ni ada KLCC view ni harga terus naik. Pandai ye orang yang jual rumah ni buat point macam ni. 

 

Baca: “Feeling macam nak naik flight” – Kru Kabin AirAsia Jadi Sukarelawan Di PPV KLCC, Ramai Terubat Rindu Nak Travel

Screenshot 2021 09 25 At 1.23.01 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.