“Company grab bodoh!” – Pemandu Grab Mati Dijerut Oleh Pelanggan di Selayang

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kita semua memang dah sedia maklum, di mana negara kita sekarang ni memang dah penuh dengan warga-warga asing, yang datangnya dari entah mana-mana. Kalau korang perasan, bila ada kes jenayah tentang dorang ni, mesti akan melibatkan kematian. KANN! SCARY KOTTT!

Macam baru-baru ini, apabila ada warga asing yang difahamkan merupakan ‘awang hitam’ berani bunuh salah seorang pemandu Grab dekat negara kita ni. Whaattt??! Berita ini tular di Facebook apabila pemandu Grab tersebut, iaitu Aiman bin Nosri yang tiba-tiba hilang lepas hantar pelanggannya.

Sumber: Facebook

Pada mulanya, ada salah seorang daripada ahli group Grab – Transporter KL yang minta ahli itu tersebut untuk mencari mangsa selepas gagal dikesan. Ianya jadi lagi kecoh apabila kereta mangsa iaitu Myvi WRA 8971 berwarna hitam berjaya dijumpai di sebuah flat yang terletak di Selayang, tetapi mangsa masih tak dijumpai.

Saya call help centre dan diberitahu last trip dia dari jalan Tun Tan Cheng Lok ke Selayang

Kemudian salah seorang daripada mereka call help centre untuk dapatkan details last trip mangsa, dan difahamkan lokasi terakhir mangsa ialah di Selayang Baru kira-kira jam 9.34 malam. Kejadian tu jadi lagi rumit apabila dorang tak dapat nak detect mangsa sebab mangsa ‘offline.

Sumber: Facebook

Disebabkan dorang semua gagal mencari mangsa, maka dorang pun terus buat report polis. Rupa-rupanya, mangsa berada dalam kereta tersebut dan difahamkan mangsa dijerut di dalam kereta. Alahai….. Kata sumber, polis pecahkan cermin kereta tersebut lepas nampak sesuatu yang mencurigakan dalam kereta tu.

Kes ini tular dekat media sosial, dan masing-masing meminta agar pihak Grab dapat ambil serius tentang isu ini. Ada juga yang minta supaya Perdana Menteri kita dapat kurangkan kemasukan warga asing. Yasssss!

Sumber: Facebook

Orang yang cari rezeki halal sekarang ni pun dah tak selamat.. Apa-apa pun salam takziah kepada keluarga mangsa…

Baca: “Macam ni hari-hari naik grab pun takpe”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Zarith Sofea

Seorang gadis yang minat membaca dan melayari internet untuk lebih cakna tentang gosip dan berita terkini. Peka dengan keadaan semasa tetapi tidak mudah terpengaruh dengan budaya fitnah yang tidak sihat.