in

“Bukan nak riak”- Netizen Pertahan Tindakan Ustaz Ebit Liew Bantu Frontliners Walaupun Dipertikai Pendakwah Lain

5Ebit

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Umum sedia maklum keadaan negara kita yang dilanda wabak Covid-19 semakin hari semakin membimbangkan. Para frontliners yang berhempas-pulas setipa hari memang sangat kurang rehat. Kesian admin tengok.



Memikirkan tentang kepayahan dan kepenatan mereka, pendakwah bebas Ustaz Ebit Liew tampil memberikan sumbangan kepada mereka. Walaubagaimanapun, ada segelintir orang yang kurang senang dengan niat murni beliau. Ikuti tweet oleh @akhifairuz_ kat bawah ni.

28262827 2828 2829 2830

 

Orang dah tolong pun kena kecam

Begitulah manusia, ada je benda tak kena kat mata dorang. Kalau kita buat jahat kena kecam, bila buat baik ada pulak orang dengki tuduh itu ini.Harap bersabar lah sapa yang kena sindir atau tuduh tu ye.

2831Betul, sepatutnya kita kena berlumba sedekah, bukan berlumba kecam orang itu ini. Kalau tak puas hati tu tegur lah depan-depan, sindir-sindir ni tak gentleman lah.

2832Yang ni pun admin setuju. Akhlak yang baik semua orang suka, jadikan teladan untuk orang lain ikut. Nanti semua orang buat baik, baru seronok sama-sama dapat keberkatan kan.

2833Orang yang kecam tak minta maaf pulak. Tahu nak kecam je. Cuba tolong sekali gak. Keluar duit poket sendiri sedekah kat orang lain.

 

Baca: “Terima kasih sebab prihatin dengan kami” – Ustaz Ebit Lew Bekalkan Aircond Portable, Mask dan Kelengkapan Lain untuk Frontliner

2834

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.