in ,

“Terima kasih sebab prihatin dengan kami” – Ustaz Ebit Lew Bekalkan Aircond Portable, Mask Dan Kelengkapan Lain Untuk Frontliner

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kesemua frontliner di seluruh negara telah berkhidmat sebaik mungkin demi merawat dan menyelamatkan nyawa pesakit-pesakit Covid-19. Namun, dalam usaha murni yang telah dilaksanakan terdapat beberapa kesulitan yang dialami oleh para frontliner contohnya daripada segi kelengkapan Personal Protective Equipment (PPE).


Mereka kurang kelengkapan PPE seperti face mask, sarung tangan dan baju plastik. Mana yang mereka boleh diy mereka akan buat contohnya face shield. 

Dalam pada itu, Ustaz Ebit Lew yang merupakan seorang pendakwah bebas telah menghulurkan bantuan seperti aircond portablemask, baju plastik dan kelengkapan yang lain untuk 5 klinik kesihatan bertempat di Gombak Setia, Hulu Klang, Batu 8, Kuang dan Desa Pandan.

Menerusi video yang dimuat naik olehnya di Youtube, dia telah pergi ke 5 klinik kesihatan tersebut dan bertanya sama ada kelengkapan untuk mereka bekerja masih cukup atau tak.

Majoriti netizen semua memuji dan memberi reaksi yang postifi dengan tindakan Ustaz Ebit Lew yang cukup prihatin dengan keadaan frontliner yang sedang berkhidmat.

Allahu terharunya

Menitik air mata tengok kebaikan Ustaz Ebit ni

Semoga ada lagi individu lain yang dapat hulurkan bantuan kepada frontliner yang berkhidmat

Baca : “Duit waktu ni boleh jadi saham akhirat” – Ustaz Ebit Lew Beli 10,000 Topeng Muka Untuk Disedekahkan

 

 

 

 

 

 

Sumber: Facebook
Sumber: Youtube
Sumber: Youtube

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.