in

“Boleh bayar ikut jumlah followers ke?” – Anak Seni Kecewa Stesen Penyiaran Pentingkan Pengikut IG Dari Bakat

Collage 55

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sekarang ni, ramai juga pelakon-pelakon di kaca TV yang kita tak kenal, tapi bila tengok Instagram, dorang memang banyak followers.



Menyedihkan, disebabkan jumlah followers yang sedikit, ramai pelakon lain yang terbukti berbakat tak dapat job.

“It’s real guys, not a joke”

Baru-baru ini, pelakon Nam Ron telah memuat naik syarat pengambilan sebuah syarikat penyiaran yang memperuntukkan pelakon muda yang mempunyai jumlah pengikut di Instagram seramai sekurang-kurangnya satu juta.

Pelakon ini menegaskan perkara ini adalah realiti yang berlaku di dunia hiburan dan bukan sekadar bahan lawak.

Menerusi ruangan komen, ramai penggiat seni turut meluahkan kekecewaan mereka dengan syarat yang ditetapkan oleh stesen penyiaran ini.

“Kalau nak followers 1M boleh bayar ikut jumlah followers tak?

Ffbrvhtvkamrn5O

“Baik jadi tukang masak kat uk”

Ffbrvhtvqaawsjb

“Korang nak kualiti ke kuantitiFfbtsu5Uyamrxs9

“Apa kriteria untuk pelakon drama TV?”

Screenshot 2021 11 26 At 1.10.20 Pm

Bubarkan semua institusi seni persembahan dan filem

Screenshot 2021 11 26 At 1.13.03 Pm

“Bayar produksi tetap dengan harga rendah”

Screenshot 2021 11 26 At 1.14.47 Pm

“Malaysia tengok followers dulu baru nak ambik berlakon”

Screenshot 2021 11 26 At 1.16.32 Pm

Payah juga bila macamni, orang yang betul betul berbakat pulak tak boleh nak cari makan.

Sumber: Instagram, Twitter

 

Baca: “Pakai Microsoft ke” – Poster Seniman Malaysia Untuk Temubual Fauzi Nawawi ‘Kena Bahan’ Dengan Netizen

Screenshot 2021 11 26 At 1.26.18 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.