“Bila panggil security tau nak lari” – Pasangan Dari Thailand Suka Hati ‘Cop’ Parking Lepas Tu Main Lempang Je Orang Lain!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Pernah tak korang tengah pusing cari parking, pastu nampak petak kosong tapi ada pulak makhluk Tuhan yang main suka suka nak ‘cop’ parking?

Seorang gadis berdepan dengan situasi tu baru-baru ni di mana satu pasangan dari Thailand tunggu dekat petak parking. Lagi teruk, kata Shafika pasangan ni selamba je tampar!

“Cerita dia, that Myvi dah tunggu belakang parking tu before the previous car keluar. & tetiba wife Chinese tu keluar from kereta & stay there untuk cop parking for her husband. Her husband pusing satu round untuk sampai ke parking yg wife dia cop while myvi tu dah tunggu lama.”

“Then bila dah sampai, dia pintas myvi tu & terus masuk parking & keluar kereta like nothing happens. So yang kereta myvi ni of course la bengang & cakap kat dia why suddenly take that parking while diorang dah tunggu lama. Btw, yang drive myvi tu was Arabian.”

Then the Chinese guy tengking laki tu & tampar. Dia yang buat salah & dia yang tampar orang. Then my friend called security & diorang terus nak chaw.”

Sumber: Twitter

After that, I ask the Arabian guy to make a police report, but apa yg sedihnya kat sini is he told me that police will do nothing since dia Arabian. Hmmm kat sini dah tunjukkan sisi negative rakyat Malaysia kat orang luar.”

“Some Chinese were so good & know how to respect people but some are not. I respect Chinese who have a manners. My boss & colleague are also Chinese but they were nice & know how to respect others. Some Chinese je yang taktau nak hormat orang & tunjuk gangster.”

Ramai netizen bengang dengan pasangan ni sebab kurang ajar sangat. Ada yang siap suggest pancitkan tayar la, buat report sebab ada video dan macam-macam lagilah.

Baca: Siapa Berdiri Cop Petak Parking Untuk Orang Lain Boleh Kena Penjara Setahun! Tau Tak?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!