in

“Beli barang guna duit sendiri” – Cik B Curi Perhatian, Cari Rumah ‘Bendera Putih’ Untuk Beri Bantuan

Fi Cikb

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Oleh kerana prihatin dengan mereka yang terkesan akibat pandemik ini, penyanyi yang meningkat naik Cik B, turut mengambil inisiatif untuk memberi bantuan barangan asas di sekitar Ipoh Perak.



Menerusi perkongsian di laman Instagramnya baru-baru ini, Cik B yang juga anak kepada jutawan kosmetik terkenal Dato Seri Vida, memberi barangan keperluan tersebut bersama adik lelakinya Kacak.

 

Beli barangan bantuan guna duit sendiri

Dalam satu video berdurasi hampir 6 minit, Cik B menyatakan hasratnya untuk membantu mereka yang terjejas. DSV yang teruja melihat keinginan Cik B, terus menyokong anaknya melakukan perkara mulia tersebut.

Menurut Dato Vida juga, Cik B membeli segala barang keperluan tersebut menggunakan duitnya sendiri. Hebatlah Cik B!

Cik B menyatakan niatnya, untuk mencari rumah yang meletakkan bendera putih untuk diberikan bantuan tersebut. Selain itu, dia turut memberitahu yang dia memberikan bantuan tersebut di beberapa daerah seperti di sekitar Chemor, Chepor, Manjoi, Lembah Kinta dan Meru.

Cikb 1

Melalui satu lagi posting yang dikongsikan, Cik B menunjukkan perjalanan sepanjang bantuan diagihkan. Walaupun berdepan sedikit rintangan akibat hujan, misinya untuk membantu mereka memerlukan tetap tercapai.

Namun apa yang menarik perhatian apabila mereka pergi ke sebuah rumah, di mana penerima bantuan itu sedang mengalami penyakit dan terlantar di atas katilnya. Isteri pesakit tersebut memberitahu bahawa mereka memerlukan banyak bekalan pampers dewasa untuk suaminya itu. Tanpa mengambil masa lama, Cik B terus menuju ke pasar raya berdekatan dan membeli sebanyak 10 bungkus pampers untuk diberikan kepada keluarga tersebut.

Cikb 2

 

“Adore betullah dengan Cik B”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan Cik B dan adiknya ini. Hingga ada yang menyatakan Cik B sebagai anak muda yang perlu dicontohi.

Reak Cik B Edit

Reak Cikb 1 Edit

Reak Cikb 2 Edit

 

Salute to Cik B! 

 

Baca : “Terciduk mak dia” – Cik B Bagi Ayat Padu Lepas Dato Vida Gurau Nak Buat Plastic Surgery

Foot Cik B

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.