in

“Beli bagi bini pun ok sangat!” – Netizen Excited Belajar ABC Versi Kereta

Turbo Featured

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Berapa ramai kat sini yang dah ada lesen kereta atau motosikal? Mesti ramai dah ambil sebaik saja habis sekolah, kan?



Tapi berapa ramai yang kenal bahagian-bahagian dalam kereta atau motor yang korang bawak tu?

Buku ABC untuk anak perempuan

Viral dah kat Facebook seorang lelaki dari Amerika Syarikat excited belikan buku ABC untuk anak perempuannya, Adelyn.

Isteri dia pun bukan main terkejut lagi sebab jarang agaknya si ayah nak beli buku-buku macam tu.

Masalahnya, buku tu buku ABC related dengan kereta!

Turbo 1
sumber: facebook

Tak dapat imagine muka isteri dia macam mana agaknya waktu tengok buku ni!

“A For Alternator, G For Gasket”

Kalau korang tengok sendiri buku ni, jangan kata budak-budak tapi orang tua pun sesuai!

Jom kita tengok berapa ramai yang tau nama bahagian-bahagian kereta ni.

49065947 2399063850135958 3778288472662474752 O1
sumber: facebook
48420156 2399063993469277 1733023706277478400 O
sumber: facebook
49061935 2399064140135929 4889889896505802752 O
sumber: facebook

Macam mana performance korang setakat ni? Ok ke tak? Berapa banyak yang betul, mana yang salah?

Ok, jom sambung lagi!

48424421 2399064303469246 1060249910089089024 O
sumber: facebook
48389307 2399064463469230 4811554640829087744 O
sumber: facebook
48430279 2399064596802550 1480397754311114752 O
sumber: facebook

Gasket pun dah belajar dari kecik weh! Tak tahu pulak yang pegang roda tu namanya lug nuts, selalu sebut skru je. Adeih..

M untuk Manual Transmission! Apa fungsi dia? Ye, untuk tukar gear ye semua!

48415093 2399064733469203 8368431295910379520 O
sumber: facebook
48395990 2399064836802526 1906528419256991744 O
sumber: facebook

Tau ke tak fungsi piston? Selama ni dengar je, haaa sekarang hadam! Untuk bagi enjin lebih power ok?

48422310 2399064973469179 7083620983549984768 O
sumber: facebook
48967444 2399065093469167 7580364295276331008 O
sumber: facebook
48997535 2399065303469146 2367658480640196608 O
sumber: facebook
48391775 2399065410135802 7825317803564466176 O
sumber: facebook
48411431 2399065500135793 4915154182631063552 O
sumber: facebook

Fuh, habis dah pelajaran kita untuk hari ni. Harap semua orang faham dah ye. Sampai ke zip tie pun ado!

“Beli bagi bini pun ok sangat!”

Kebetulan buku ABC ni pun dah famous dalam page Facebook ni. Ramai jugalah yang semangat nak beli untuk diri sendiri dan anak tapi yang paling penting untuk isteri pun ada!

Turbo 2

Turbo 3
sumber: facebook

Sebabkan ramai sangat yang excited tengok buku ni, admin sharelah kat korang mana nak cari. Order je dari website Amazon ni, cuma USD10.70 tak termasuk harga postage ke Malaysia.

Nak jimat orderlah ramai-ramai. Haha!

Baca: Pelancong Asing Tertarik Lihat Kanak-Kanak Cambodia Belajar 10 Bahasa Demi Jual Cenderamata

Cambodia

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.