“Beli bagi bini pun ok sangat!” – Netizen Excited Belajar ABC Versi Kereta

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Berapa ramai kat sini yang dah ada lesen kereta atau motosikal? Mesti ramai dah ambil sebaik saja habis sekolah, kan?

Tapi berapa ramai yang kenal bahagian-bahagian dalam kereta atau motor yang korang bawak tu?

Buku ABC untuk anak perempuan

Viral dah kat Facebook seorang lelaki dari Amerika Syarikat excited belikan buku ABC untuk anak perempuannya, Adelyn.

Isteri dia pun bukan main terkejut lagi sebab jarang agaknya si ayah nak beli buku-buku macam tu.

Masalahnya, buku tu buku ABC related dengan kereta!

Sumber: Facebook

Tak dapat imagine muka isteri dia macam mana agaknya waktu tengok buku ni!

“A For Alternator, G For Gasket”

Kalau korang tengok sendiri buku ni, jangan kata budak-budak tapi orang tua pun sesuai!

Jom kita tengok berapa ramai yang tau nama bahagian-bahagian kereta ni.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Macam mana performance korang setakat ni? Ok ke tak? Berapa banyak yang betul, mana yang salah?

Ok, jom sambung lagi!

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Gasket pun dah belajar dari kecik weh! Tak tahu pulak yang pegang roda tu namanya lug nuts, selalu sebut skru je. Adeih..

M untuk Manual Transmission! Apa fungsi dia? Ye, untuk tukar gear ye semua!

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Tau ke tak fungsi piston? Selama ni dengar je, haaa sekarang hadam! Untuk bagi enjin lebih power ok?

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Fuh, habis dah pelajaran kita untuk hari ni. Harap semua orang faham dah ye. Sampai ke zip tie pun ado!

“Beli bagi bini pun ok sangat!”

Kebetulan buku ABC ni pun dah famous dalam page Facebook ni. Ramai jugalah yang semangat nak beli untuk diri sendiri dan anak tapi yang paling penting untuk isteri pun ada!

Sumber: Facebook

Sebabkan ramai sangat yang excited tengok buku ni, admin sharelah kat korang mana nak cari. Order je dari website Amazon ni, cuma USD10.70 tak termasuk harga postage ke Malaysia.

Nak jimat orderlah ramai-ramai. Haha!

Baca: Pelancong Asing Tertarik Lihat Kanak-Kanak Cambodia Belajar 10 Bahasa Demi Jual Cenderamata

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Suraya Roslan

Penggemar graphic tee dan sentiasa berangan-angan untuk mengelilingi dunia.