Banyak Terima Mesej Lucah Daripada Lelaki Melayu, Instafemes Vietnam Rasa Terganggu Dan Fed Up!

Walaupun tak semua, tapi kebanyakan perempuan selalu sinonimkan lelaki dengan perangai miang, pervert dan gatal. Benda ni bukan tuduhan saja-saja, malah hanya perempuan yang pernah alami gangguan seksual je yang faham perangai lelaki macam ni.

Lagi bertambah malu, bila orang luar macam instafemes jelita dari Vietnam, Jade-Anh ni point out yang dia stress sebab sering diganggu lelaki Melayu yang miang! Ouch apa ni Malay guys buat perangai macam ni? 

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

“60% cakap tentang benda pervert tentang diri saya” 

Menerusi perkongsiam instastory gadis ni di Instagram, Jade-Anh akui yang dia telah berkunjung ke Malaysia baru-baru ni sebab kebanyakan followersnya datang dari sini. Tetapi apa yang dia rasa stress dan fed up ialah sikap rakyat Malaysia yang agak biadap.

Kebanyakan lelaki Melayu menurut Jade, suka cakap lucah sampaikan dia terganggu dan tak boleh nak bermesra dengan followers lain bila buat Instagram live. Aduh buat malu Malaysians je macam ni. 

Sumber: Twitter

 

Rasa depressed, lemah dan lost contact dengan kawan baik 

Kalau korang rasa kata-kata lucah ni tak ada effect dekat diri seseorang sebab ia cuma mesej dan bukannya macam physical sexual harrasment yang lebih teruk, korang salah. Ia jugak boleh bagi effect secara mentally kat seseorang tu tau.

Jade-Anh ni mengaku yang dia rasa depressed teruk lepas baca mesej lucah dari ‘lelaki Melayu’.

Sumber: Twitter
Sumber: Facebook

 

“Tengoklah awak pakai baju apa? Tunjuk t*tek dan punggung? Untuk apa?” 

Lepas Jade-Anh tulis pasal apa yang lelaki Melayu mesej dekat dia di Instagram, dia terima banyak mesej yang kutuk appearance dia yang kononnya seksi sangat. Sebab tu lah jadi target ramai lelaki yang gersang.

 

Sumber: Twitter
Sumber: Instagram

 

Walaupun dah kena macam-macam tapi tetapi tak benci Malaysians

Namun mujurlah Jade tak ada simpan rasa benci terhadap rakyat Malaysia yang lain. Bagi dia, masih ada yang supportive dan dia berterima kasih dengan kebaikan mereka semua.

Sumber: Facebook

Instastory Jade yang juga viral di Twitter ni mendapat perhatian netizen yang bersimpati dengan nasib yang dialaminya. Harap-harap golongan lelaki stop lah jadi miang tak bertempat macam ni. Buat malu je! 

Baca: “Semoga YB selamat dari manusia pervert macam dia” 

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!