in

“Apa kata kau je makan sardin tu” – Wanita Ini Dikecam Cuba ‘Ajar’ Cara Bunuh Anjing

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini kita baru sahaja dikejutkan dengan berita anak kucing mati dipijak, kini diberitahu seorang wanita cuba ‘mengajar’ netizen cara membunuh anjing. Allahu, apa dosa haiwan tu.


Menerusi Facebook Persatuan Haiwan Malaysia, seorang wanita cuba mengajak orang ramai dengan mengajar mereka bagaimana untuk membunuh anjing, lagi menyedihkan wanita ini rakyat Malaysia tau.

 

Menerusi posting wanita itu, bukan sahaja mengajar rakyat dia juga menyentuh isu agama untuk menunjukkan tindakannya itu tidak berdosa. Binatang pun makhluk tuhan, kenapa mesti bunuh?

Menurut petikan Hukum Membunuh Anjing, di laman sesawang bincangsyariah.com. Memang ada para ulama membenarkan manusia membunuh anjing jika anjing tersebut berbahaya.

Tapi difahamkan itu kaedah zaman dahulu, pada era ini kita sudahpun ada pasukan penangkapan anjing liar. Jadi tak perlu bunuh pun sebenarnya.

Sehubungan dengan itu, Persatuan Haiwan Malaysia juga turut meninggalkan posting kepada wanita berkenaan.

Diharapkan wanita ini tidak tersalah makan sendiri atau terberi makan sardin yang telah digaul racun tikus kepada ibu, bapa, keluarga, suami atau anak-anaknya.

Lihat pada ruangan komen, rata-rata netizen mengecam tindakan wanita ini, malah ada yang menyumpah supaya perkara ini berpaling padanya semula.

 

Bagi mereka peluang kedua

Bayangkan, suatu hari anak-anak ko..

Jangan sesekali kita menyeksa atau membunuh binatang peliharaan, tolonglah! Kalau bahaya sekalipun report pada badan gerakan.

 

Baca: “Panggil polis tak ada hal saya tak takut” –  Kejam! Lelaki Gantung Anjing Peliharaan Di Dahan Pokok Sampai Menggelupur

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.