in

“Panggil polis tak ada hal saya tak takut” – Kejam! Lelaki Gantung Anjing Peliharaan Di Dahan Pokok Sampai Menggelupur

Jadi confuse mana satu binatang,, mana satu manusia lepas tengok perbuatan kejam ni.

Video berdurasi 1 minit 37 saat ini sedang viral di Twitter dan mendatangkan kemarahan netizen kerana tindakan kejam seorang lelaki yang tergamak gantung anjing di dahan pokok sehingga menggelitat satu badan.

 

Panggil lah polis saya tak takut”

Perkongsian yang meraih sehingga 6,000 jumlah shares dari Facebook NGO Persatuan Haiwan Malaysia ini menjelaskan bahawa anjing itu dikatakan milik lelaki berkenaan.

Dapat dilihat dia gantung anjing miliknya di pokok mangga dan berdegil tidak mahu lepaskan tali gantung itu, malah mencabar supaya penyelamat laporkan kepada polis.

Kejadian ini dikatakan berlaku di Sungai Bidu, Banting Selangor. Pihak Persatuan Haiwan Malaysia sanggup memberi tawaran saguhati RM 3,000 kepada sesiapa yang dapat jejaki lelaki ini supaya dapat buat laporan polis dan dapat disumbat ke penjara.

  

Video itu kemudiannya merebak ke platform media sosial lain, Twitter kerana tindakan kejam si tuan tu. Kalau diperhatikan anjing tu lepas kena turun dia macam takut nak ikut tuan dia balik, kesiannya.

Boleh tengok video penuh disini

Ketatkan lagi undang-undang orang yang menganiaya haiwan – Netizen

Min tengok pun jadi sedih, marah, geram, simpati dekat bila tengok video ni. Kepada korang yang dapat jumpa lelaki ni, boleh whatsapp Animal Malaysia +601120901097 untuk bekalkan maklumat lengkap. Kerahsiaan peribadi dijamin terpelihara.

 

Baca : “Bulan puasa, kau nak buat dosa”- Kejam! Pasangan Buang Bayi Cukup Sifat Di Kaki Jalan Kuala Lumpur

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook