“Aku berlari siaaa” – Doktor Kelam Kabut Nak Buat C-sect Sebab Baby Lemas, Sekali Ibu Cakap TAKNAK LELAKI!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Punyalah penat berlari kelam kabut sebab nak selamatkan nyawa si kecil yang kelemasan dalam perut ibunya, tup tup bila sampai bilik bedah si ibu pula berkata,

TAKNAK STAFF LELAKI.”

Itulah yang berlaku pada seorang doktor lelaki baru-baru ini dan cerita itu dikongsikan olehnya di Twitter. Ketika kejadian, menurut doktor itu si ibu terpaksa menjalani emergency C-sect kerana bayi sudah lemas.

Daripada ground floor, terus berlari kerana kes kecemasan yang memerlukannya secepat mungkin tapi bila sampai si ibu buat muka kurang menyenangkan.

 

“INI KECEMASAN. Bukan suka-suka…”

Sumber: Twitter

 

“Patutnya sedar situasi ini Islam kata darurat”

Tak sangka dengan reaksi si ibu tu, doktor ini berkata selalunya anti-vaksin ni akan menggunakan nama ‘agama’. Tapi kenapa situasi macam tu mereka tak tahu dah dikira darurat?

Sumber: Twitter

Ramai netizen beri komen masing-masing tentang kumpulan anti-vaksin seperti ini yang tidak percaya dan tidak yakin dengan dunia perubatan.

Dan ramai juga yang kongsi pengalaman mereka melahirkan anak melalui proses pembedahan yang dilakukan oleh doktor lelaki. Apa yang penting ibu dan bayi selamat.

Sumber: Twitter

Hmmm…

Baca: “Aku rasa ni reason utk break paling berilmiah” – 11k Retweets Di Twitter, Kisah Putus Cinta Sebab Pasangan Anti-Vaksin & Flat Earther

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!