in

“Agak-agaklah overclaim pun” – Kain ‘Kayangan’ Dakwa Boleh Rawat Ekzema Pada Kulit Bayi

Kayangan5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebelum ini chef Deedee yang ada kelulusan HACCP dah ‘basuh’ rakyat Malaysia pasal ‘kain kayangan’ yang kononnya boleh bantu hapuskan 99% kuman dengan sekali lap tanpa menggunakan sabun, kali ini ada pula overclaim lain yang produk ‘kain kayangan’ ini dakwa.



 

Ketika anak mandi tak perlu sabun?

Tak cukup dengan permukaan perkakas dapur, kali ini mereka dakwa bagus untuk kulit manusia pula. Bagi mereka, kain yang sangat lembut ini memang sesuai untuk kanak-kanak yang ada kulit sensitif, terutamanya yang ada Ekzema.

Ini kerana, selain untuk lap dapur, difahamkan kain ini ada produk-produk lap yang khusus untuk badan dan muka.

Siap ada lampirkan gambar testimoni sebelum dan selepas bayi yang kena ekzema jadi semakin bagus selepas menggunakan kain tersebut.

Enaw3F3Xcaac9Ab

Ia menjadi bualan hangat di Twitter kerana penjualan yang dikatakan menggunakan kaedah MLM ini membuatkan ramai netizen (yang dah buka mata dalam strategi pemasaran di alam maya ini) jadi berang sebab peniaga sampai overclaim bagi melariskan jualan mereka.

Pun begitu, ada sahaja yang menyokong dengan dakwaan ini kerana ada yang dah cuba dan ternyata berkesan dan disebabkan itu ia telah berlaku sedikit perbalahan.

 

Agak agak la nak overclaim pun – Netizen

Kayangan Kayangan2 Kayangan3

 

Memang microfibre, tapi point dia fungsi dia cure eczema tu dikira overclaim

Kayangan4

 

Baca : “Tolong jangan berhutang semata nak beli kain ni” – Chef Minta Jangan Mudah Terpedaya Dengan ‘Kain Lap Kayangan’

Kain

Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.