in

Jenama Vivy Yusof, dUck Sekali Lagi Dituduh Plagiat Jenama Tudung Instant Terkenal, Bokitta

Collage 33 E1651897503220

Lagi sekali?! Jenama dUck sekali lagi dituduh plagiat jenama lokal lain untuk kali yang entah ke berapa. Kali ini, dikatakan jenama kepunyaan Vivy Yusof telah meniru jenama tudung instant terkenal, Bokitta.

Perkara ini mula berbangkit selepas dUck memuat naik produk terbaru mereka, pin magnet dengan rantai di Instagram rasmi mereka.

Ramai peminat-peminat Bokitta mengatakan yang aksesori hijab tersebut telah pun dikeluarkan sejak tahun lepas dan dUck pula baru keluarkan semalam.

Menurut netizen yang komen di Instagram dUck, design yang ditiru ni terlalu sama sangat dengan jenama Bokitta.

Screenshot 2020 10 21 At 2.16.06 Pm Down

Korang boleh tengok sendiri perbandingan antara jenama dUck dan Bokitta dekat bawah ni, sama ke tak sama?

1 Down

Ekoran ini, Bokitta telah mengeluarkan kenyataan mengenai isu ini di Facebook rasmi mereka dan mengucapkan tahniah kepada Pengarah Reka Bentuk dan juga co-founder Hala Absi yang berasal dari Lubnan kerana berjaya menjadi “inspirasi” kepada jenama lain.

Dan hari ini, rekaan ini menjadi “inspirasi” kepada satu jenama besar di Malaysia.”

Our beautiful one and only Director of Design, Hala Absi.Hala Absi juga merupakan Co-founder Bokitta yang berasal dari…

Posted by BokittaLover.com on Isnin, 19 Oktober 2020

Hmm…

 

Baca: “Lepastu nanti buat mcm dia mangsa keadaan” – Vivy Dikecam Lagi Lepas Keluaran Baru dUck Sekali Lagi Dituduh Tiru Idea Orang

Screenshot 2020 10 21 At 2.29.51 Pm