in

“Terbaik lah cikgu!” – Bina Sendiri Meja Untuk Murid, Guru- guru Ini Dapat Pujian Netizen

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semenjak Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan PKPP, pelbagai sektor dan kegiatan harian tempatan kembali seperti normal secara berperingkat. Ini termasuk jugalah pembukaan sekolah.


Bagi menyambut kehadiran kembali anak-anak murid, para guru sibuk menyediakan tempat dan ruangan bagi mengikuti SOP yang dikeluarkan pihak kerajaan. Termasuklah sekumpulan guru di sebuah sekolah rendah ni yang buat meja untuk anak murid Tahap 1 mereka. Korang boleh tengok tweet oleh Cikgu @Suryadivic kat bawah ni.

 

Terbaik lah cikgu!

Dah namanya seorang guru, memang sanggup buat apa saja untuk anak murid kan. Semakin bertambah skill cikgu-cikgu sekarang ni, buat meja sekolah pun pandai. Hebat lah! Admin tabik spring!

Betul, dari jadi event manager, pengadil hari sukan, dan macam-macam lagi lah, semua jasa cikgu-cikgu kita ni tak dipertontonkan. Cuma yang tahu je tahu apa cikgu-cikgu ni buat untuk anak murid.

Admin baru cakap pasal kebolehan cikgu tadi. Memang tak dinafikan lah, cikgu-cikgu kita memang serba boleh!

Amiiinnn. Semoga para guru di Malaysia sentiasa dipermudahkan urusan untuk mendidik anak bangsa yang bakal menjadi pemimpin di masa hadapan.

 

Baca: “Senang budak-budak nak guna” – Cikgu Buat Hand Sanitizer Khas Untuk Murid,  Tak Payah Sentuh Pun

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.