in

“Selama ni kita kena tipu” – Lelaki Ini Dedahkan Perkara Sebenar Gambar Seram Yang Menghantui Ramai Orang Awal 2000-an

3Jin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Awal tahun 2000 dulu kita mesti pernah tengok atau terbaca cerita-cerita misteri dari majalah bulanan terkenal atau penyebaran cerita dari sumber internet terhad. Ada cerita pasal anak derhaka kena sumpah jadi ikan pari, ada yang jadi makhluk seperti monyet dan ada juga cerita tentang gambar jin di Gua Hira’.



Cakap pasal gambar jin di Gua Hira’, mesti korang familiar dengan gambar yang admin share kat bawah ni. Menerusi akaun Twitter @UGC18106, dia ada share cerita sebenar pasal gambar yang didakwa jin dalam gua tu. Korang baca dan nilai sendiri kat bawah ni.

Screenshot 2020 09 26 At 1.22.04 Pm Screenshot 2020 09 26 At 1.22.16 Pm Screenshot 2020 09 26 At 1.22.27 Pm

 

Patung rupanya

Admin ingat lagi lepas baca cerita ni zaman sekolah rendah dulu. Memang takut betul, sampai berlari balik rumah lepas balik mengaji waktu malam. Seram betul time tu. Tapi bila tahu benda ni palsu, sakit pula hati dengan sapa yang sebar cerita ni.

Screenshot 2020 09 26 At 1.24.33 PmIni lagi dahsyat sebab ustaz yang cerita. At least admin dulu baca sendiri. Ya Allah, tak baik menipu budak-budak tau. Tak pasal-pasal orang takut dan percaya benda tu. 

Screenshot 2020 09 26 At 1.25.34 PmHaa.. majalah tu memang banyak cerita-cerita pelik. Terpulang kepada pembaca je yang percaya atau tak. Tapi admin dulu budak lagi, memang percaya habis weh.

Screenshot 2020 09 26 At 1.23.12 PmAduhh.. kalau nak bagi pengajaran pun janganlah sampai menipu. Nasib baik tak ada kes orang yang trauma lepas baca benda tu. Kalau ada, tak tahu nak tuding jari kat sapa. 

Harap zaman sekarang ni tak ada yang share benda-benda pelik ni. Ingat, tak pasti jangan sebar. 

 

Baca: “Malam Jumaat banyak hantu keluar?” –  Jom Berkenalan Dengan 5 Hantu Paling Popular Dengan Masyarakat Melayu

Screenshot 2020 09 26 At 1.26.44 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.