in

“Saya tak tahu pasal Sajat dan kalau boleh tak nak ambil tahu” – Adik Perempuan Sajat Bersuara Isu ‘Kehilangan’ Abang

Ika Sajat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti yang semua sedia maklum, sehingga kini, usahawan kosmetik Nur Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman masih belum ditemui pihak berkuasa walaupun dia kelihatan aktif di Instagram.



Dalam pada itu, beberapa hari lalu viral pula TikTok adik perempuan Sajat bernama Mustika yang mana telah mencuri perhatian netizen dek kerana wajahnya yang sangat seiras dengan rupa abangnya.

@must1ka_88

Mustika ke sajat? Rindu leteww 🙄

♬ original sound – must1ka – must1ka

Di sebalik video parodi tersebut, adik perempuan Sajat, Nur Mustika Kamaruzzaman, 33, telah meluahkan isi hatinya berkenaan isu yang berkaitan abangnya.

Menurut mStar, Mustika yang sangat seiras dengan Sajat ini sudah terlalu penat melayan pertanyaan netizen berkenaan jantina abangnya itu.

Memang penat nak jawab soalan macam ni, sejak Sajat famous yang paling terkesan nak menjawab soalan itu adalah saya sebab muka kami serupa.

“Orang sampai tak tahu yang Sajat ada adik-beradik lain sebab muka mereka tak sama macam saya,” katanya.

 

“Saya tak tahu pasal Sajat” 

Malah menerusi sesi temubualnya dengan wartawan dan dimuat naik TikTok mStar, Mustika juga mengakui yang dia sendiri tidak tahu di mana Sajat dan kalau boleh dia tidak mahu ambil tahu mengenai hal tersebut kerana dia juga mempunyai kehidupannya sendiri.

“Saya tak tahu fasal Sajat dan kalau boleh tak nak ambil tahu, bukan sebab tak kisah pasal dia… tetapi saya ada kehidupan saya sendiri.

“Apa yang dia tengah lalui itu terlalu besar, mungkin hanya dia sahaja yang boleh selesaikan,” katanya.

43227126 1962162460539078 6744820221861539982 N

Namun antara perkara yang membuatkan Mustika tersentuh ialah keadaan anak-anak angkat abangnya yang sangat merindukan Sajat.

“Ika kesian dengan anak-anak dia. Disebabkan Ika muka akan-akan dia, anak-anak dia tengok je Ika. 

“Ika akan peluk Syaza (anak angkat Sajat). Ika sedih tengok budak-budak tu je sebab Ika juga seorang mak,” katanya.

@mstarmalaysia

Sebagai adik kepada Sajat mesti Mustika terkena tempias dengan kontroversi yang berlaku. #fyp #mstar

♬ original sound – mStar Official – mStar Official

Apa-apapun harapnya Sajat munculkanlah diri tak lama lagi sebab kesian juga admin dengar pasal anak angkat dia ni. Mesti dorang rindukan Sajat tu. 

Baca: Netizen Akhirnya Berjaya Bongkar ‘Lokasi’ Sajat, Rupa-rupanya Ada ‘Hint’ Dari Gambar IG!

Sajatz

Sumber: Blog

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.