in

“Sampai mati aku tak halalkan…” – Instafamous 7G2E Buat Hal Lagi, Tipu Tak Buat IG Review Lepas Dapat Duit

Ieka Tipu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Masih ingat dengan kembar instafamous tu? Ermm boleh kata cerita pasal dorang ni banyak yang negatif dari positif. Cerita paling orang ramai ingat adalah kes dorang dikatakan kurang ajar dengan cikgu sekolah, lepas tu dapat keputusan 7G2E dan juga pernah kecoh tahun lepas dorang tipu duit orang yang nak buat IG review.



Guess what, menurut satu posting yang viral dekat Twitter baru-baru ni, rupanya ada lagi ye kes tipu duit orang pasal IG review ni. Seorang gadis bernama Hani berkongsi pengalaman dia berurusan dengan salah seorang daripada kembar tu di mana dia buat bayaran RM250 untuk review bisnes shawl. Tapi, lepas bayar pada 8 April lepas, instafamous tu tak buat buat pun review dekat IG dia.

Nak Review

 

Spam dekat Instagram tapi tak dibalas

Kenaspam1

Kenaspam2

 

Selalu tak reply, bagi alasan sama

Menurut Hani, gadis tu memang instafamous paling teruk dia pernah berurusan selama ni. Mana tidaknya, kata Hani dia langsung tak ada toleransi.

Kenaspam3

Kenaspam4

Kenaspam5

Kenaspam6

 

Sebenarnya, ramai dah pernah kena tipu juga

Mangsa Tipu1

Mangsa Tipu2

 

Dah viral, perli pula dekat IG

Hani ada juga tunjuk apa yang gadis tu reply, marah sebab kononnya dia tak salah. Lepas tu gadis tu juga ada update instastory marahkan Hani.

Ieka Perli

 

Bila dah kena kecam, minta maaf

Lepas ramai orang dekat Twitter kecam dia, gadis ni terus contact Hani dan minta maaf. Dia juga akhirnya refund duit Hani dan minta tolong bersihkan nama dia.

I want to apologize to you sebab cakap macam tu tadi. And now awak boleh clearkan nama I*** boleh.”

Minta Maaf1

Minta Maaf2

Macam macam instafamous sekarang ni eh? Korang pun hati hati, check dulu betul betul kalau nak buat review. Kalau dah pernah ada kes tipu, takyah lah~

Baca: “Nak sembunyi dari LHDN ke macam mana?” – Diugut Saman Oleh Instafamous Sebab Dedahkan ‘Ratecard Privacy’

Igfamm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.