Remaja 20 Tahun Disahkan Menghidap Bronkitis, Alami Radang Kronik Di Saluran Pernafasan Batuk Berkahak Sampai Susah Bernafas Lepas Xray Rupa-rupanya…

Merokok membahayakan kesihatan!

Rasanya dah selalu sangat kita buat kempen pasal rokok ni, namun macam tak ada effect sangat. Sebab boleh dikatakan rokok sebagai ‘teman paling rapat’ kepada sebahagian rakyat di negara ini.
Tapi tidak kepada remaja ini.

Menurut perkongsian di facebook Public Health Malaysia , seorang remaja disahkan mengalami Bronkitis pada usia muda iaitu 20 tahun hanya sebab terdedah kepada asap rokok dari persekitaran.

Remaja ini dirujuk kerana mengalami batuk teruk yang berpanjangan. Gejala utama yang dialami adalah batuk berkahak…

Posted by Public Health Malaysia on Tuesday, April 9, 2019

Malah netizen turut berkongsi kisah sama seperti yang dialami remaja ini, malah ada yang lebih teruk lagi.

Hakikatnya daripada cerita dorang, penghidu asap ni kena lagi teruk daripada perokok..Ni namanya menyusahkan orang lain.

Sumber : Facebook

Baca : Lelaki Serang Perokok ‘Degil’ Di Kedai Kopi Dengan Gergaji Kerana Bengang Teguran Tak Dilayan

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.