in

Peguam Syarie Dedah Kisah Wanita Kahwin Abang Kandung Sendiri, Rupanya Punca Sebenar Sebab…

Fi L

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi setiap pasangan yang ingin berkahwin, sudah semestinya mereka mahu menempuh alam perkahwinan ini dengan momen-momen yang manis.



Walau bagaimanapun yang pahit itu akan ada, namun kisah yang ingin dikongsikan kali ini mungkin agak sukar kita percayai tapi ia benar terjadi.

 

Wanita kahwin dengan abang kandung… Tak pernah kenal ayah suami

Baru-baru ini, seorang Peguam Syarie iaitu saudara Fahmi Ramli ada berkongsikan kisah yang boleh mengejutkan ramai pihak di laman Facebooknya.

Menurutnya, pernah seorang wanita ini ingin berjumpa dengan Fahmi kerana mahu berkongsikan pengalaman ‘buruk’ yang dihadapinya.

Wanita tersebut menceritakan kisah pertemuan dengan suaminya ketika di universiti. Selepas 3 tahun bercinta, mereka pun dah rancang untuk berkahwin. Namun wanita tersebut tak pernah berjumpa dengan ayah lelaki tersebut kerana dikatakan sudah meninggal dunia. Sama juga terjadi kepada wanita tersebut, apabila dia pun sudah ketiadaan ayah kandungnya.

Lalu mereka pun dinikahkan dan hasilnya, mereka dikurniakan seorang cahaya mata.

L 6

 

Mentua kongsi kisah… terkejut tengok wajah ‘ayah mentua’

Pada suatu hari setelah beberapa tahun mereka berkahwin, wanita itu menyatakan dia berbual dengan ibu mertuanya. Namun tiba-tiba ibu mentuanya berkongsikan kisah silamnya di mana dia pernah berkahwin dengan seorang lelaki di sempadan Thailand tanpa pengetahuan sesiapa.

Ibu mentuanya diceraikan setelah anaknya lahir, dan mereka terus tidak dipedulikan oleh bekas suaminya. Apa yang lebih mengejutkan, ibu mentuanya tidak pernah terfikir untuk buat pengesahan nikahnya.

Disebabkan teruja dengan kisah itu, wanita ini jadi tak sabar nak melihat sijil pernikahan mentuanya. Namun dia betul-betul terkejut apabila lelaki dalam sijil tersebut, namanya sama seperti ayah kandungnya.

Tak cukup dengan itu, makin mengejutkan apabila wanita itu melihat sendiri gambar ‘ayah mentuanya’ yang disimpan ibu mentuanya.

L 3

 

Berlari dan terus balik ke rumah keluarga.. Suami dapat tahu terus pucat

Siapa sangkakan, di sebalik perasaan ingin tahu itu rupanya terbongkar satu rahsia yang lama tersimpan.

Akibat tak percaya dengan realiti terjadi, wanita itu terus menangis dan memandu pulang ke rumah keluarganya. Selepas suaminya pulang, dia turut terkejut hingga biru pucat mukanya.

Di akhir perkongsian, Fahmi turut menjelaskan apa status mereka dan boleh dijadikan fahaman dan pedoman untuk kita semua.

L 4

L 5

 

Bahaya betul kisah macam ni, harap-harap kita semua dijauhkan.

 

Baca : Peguam Kongsi Cerita Ayah Hamilkan Anak Kandung, Manakala Isteri Rela Diceraikan Sebagai Tanda ‘Pengorbanan’

Foot L

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.