in ,

“Orang tak suka sebab perangai kau” – Netizen Hentam Pelukis Karikatur Sebab Melenting Salahkan Kerajaan Bila Socmed Disekat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Di Twitter, tengah viral apabila ada seorang karikatur naik angin apabila akaunnya telah disekat. Apa yang menjadi tumpuan netizen adalah, kecaman itu berbalik kepadanya.


 

Terima kasih Kerajaan Perikatan Nasional

Dia mendapat kritikan berikutan dengan sikapnya yang dikatakan suka troll ahli politik, dalam perkongsian melalui akaun keduanya, individu tersebut mendakwa akaunnya disekat oleh pihak kerajaan kerana kelantangannya.

Namun begitu, netizen hentam semula individu ini. Bagi mereka, ia report daripada warganet bukan kerajaan kerana akaun itu dianggap menjengkelkan.

Malah ada netizen dikatakan pernah bekerja dengan SKMM sebelum ini menegaskan sebenarnya mereka tak ada kuasa nak sekat akaun orang, jadi ternyatalah ia report daripada orang ramai.

 

Orang report ni bang. Kerajaan banyak bende nak pikir lagi – Netizen

Rata-rata netizen yang beri respon dan kongsikan semula status ini menzahirkan rasa kurang senang mereka terhadap pelukis karikatur tersebut. Perkongsian itu telah meraih hampir 600 jumlah retweets sejak ia dimuat naik sejak 6 jam lalu.

 

Baca : “Macam mana nak didik orang macam ni?” – Netizen Marah Ahli Kerajaan Baru Melaka Merokok Dalam Kawasan Tertutup, Tak Hormat Sekeliling

 

Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.