in

Mungkin Ramai Tak Pernah Tengok, Ini Rupanya Cara Ular Sawa Panjat Pokok

2Ular

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita selalu tengok video abang bomba tangkap ular dekat rumah, tapi kita jarang tengok ular dekat habitat asalnya di hutan. Mungkin kalau nampak kat hutan tu kita dah lari tak cukup tanah dah takut punya pasal.



Tapi korang pernah tengok tak macam mana ular sawa yang besar tu panjat pokok? Haa.. meh sini admin nak share satu video macam mana ular sawa panjat pokok. Jangan risau, video takde jumpscare. Korang boleh tengok video yang dikongsi oleh @ellmart88 kat bawah ni.

 

Lincah betul

Seumur hidup admin, ni first time admin tengok ular besar macam tu panjat pokok. Sebelum ni tak boleh imagine macam mana ular panjat pokok. Tak sangka ye, lincah betul dia panjat pokok. Lilit-lilit sampai ke atas dah.

Screenshot 2021 02 07 At 1.10.48 PmUish kalau ular besar macam ni jatuh dari pokok, memang pecut mengalahkan Usain Bolt lari dah. Terkejut satu, takut pun iya juga. 

Screenshot 2021 02 07 At 1.11.06 PmItulah, admin pun terkejut gak tengok dia panjat pokok punyalah lincah. Ingatkan relaks-relaks je, lilit slow-slow lepas tu sampai atas. 

Screenshot 2021 02 07 At 1.11.21 PmBoleh jadi ular tu sendiri rasa diri dia dalam bahaya, sebab tu dia panjat cepat-cepat. Tak pun dia nampak mangsa atau makanan dekat atas pokok, benda kalau dah lapar memang gopoh sikit. 

 

Baca: “Masuk dari mana tu?” – Ular Besar Terperangkap Dalam Tandas Buat Netizen Terkejut

Screenshot 2021 02 07 At 1.13.17 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.