“Macam mana polis boleh buat macam tu”- [VIDEO] Viral Rakaman CCTV Polis Delhi Serang & Bantai Student Dekat Library

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kisah pemberontakan dan rusuhan yang berlaku di New Delhi menyaksikan ramai nyawa tak berdosa menjadi korban, banyak harta benda rakyat juga menjadi sasaran.

Kisah rusuhan agama paling teruk sejak berabad lamanya di Delhi ini telah mengorbankan lebih 40 nyawa dengan beratus yang lain cedera.

 

Polis ‘bantai’ pelajar di perpustakaan!

Dalam banyak-banyak video dan gambar yang dikongsikan menerusi media sosial, satu video rakaman cctv ini menjadi perhatian umum dan mendapat kritikan ramai.

CCTV Footage of Delhi Police officers attacking and brutalizing students within their class rooms at Jamia Millia Islamia Library.The government is unleashing every violent act imaginable to crush those protesting India’s anti-Muslim citizenship laws.

Posted by CJ Werleman on Saturday, February 15, 2020

Rakaman cctv berdurasi 29 saat menunjukkan dipercayai pegawai polis Delhi menyerang dan ‘bantai’ pelajar di Jamia Millia Islamia Library.

Kerajaan India juga dikatakan ‘membiarkan’ perlakuan ganas ke atas mereka yang memprotes undang-undang kewarganegaraan India.

Kalau korang tengok sendiri, pelajar-pelajar ini terpinga-pinga apabila diperlakukan sedemikian dan seakan terkejut melihat tindakan pihak berkuasa yang sepatutnya menjaga keselamatan mereka.

 

Bila nak stop ni!

Baca : Muslim jadi sasaran- Konflik Agama  Keganasan Paling Teruk Dalam Dekad, Ini Fakta Yang Korang Perlu Tahu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.