“Macam cekodok” – Netizen Terhibur Tengok Hasil DIY Boba Ini

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Boba Tea masih lagi menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Korang dah try yang mana? Banyak je option dekat luar sana. Tapi ada je yang nak buat sendiri dekat, baru boleh dapat unlimited supply of boba. Gittew!

Ada satu tweet dekat Twitter ni cuba nak DIY Boba. Apa yang jadi memang buat netizen terhibur. Cuba korang tengok sendiri apa hasilnya dekat bawah ni.

Macam cekodok

Itu Boba ke cekodok? Admin keliru yang mana satu. Besar sangat tu kalau nak jadi boba.

Tak pasti lah susah ke tak nak buat boba dekat rumah ni. Tak pernah pulak admin try. Tapi harap kalau try takde lah end-up macam ni. Lain macam betul rupanya. 

Haa.. korang nampak macam apa? Cekodok? Fishball? Atau oden?

Admin pun nak tersembur keluar boba bila tengok gambar tu. Hilang selera pun ada gak. Hadoi.

Ni antara tragedi bila masak dekat dapur. Niat nak masak benda lain tapi jadi benda lain. Selalu orang cakap, kita buat dia, bukan dia buat kita. Tapi ni buat pun tak jadi, tak tahu lah sapa buat sapa.

Oh macam tu ke? Admin rasa ni dia uli tak jadi ni. Sebab tu jadi cekodok. Terima kasih ye netizen bagi tips.

Lagi tips dari netizen. Nanti korang try lah dekat rumah. Tengok apa jadi. Jadi cekodok ke jadi boba. 

 

Baca: Gadis Mati Tercekik Pearl Boba Tea, Lepas Sedut Air Terlampau Kuat Hingga Masuk Saluran Pernafasan

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.