in

‘Lactose Intolerant’ Boleh Cuba Tips Ini Ketika Beli Susu Untuk Elak Perut Memulas

1Susu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti penampilan fizikal, perut setiap individu juga berlainan. Ada yang boleh makan apa saja tanpa ada kesan sampingan kepada perut, ada yang minum susu sikit je terus berlari ke tandas sebab perut memulas.



Haa… untuk korang yang ada masalah ‘lactose intolerant’ tu, mesti jealous kan tengok kawan-kawan selamba je minum susu sedap-sedap. Jangan risau, untuk korang yang ada masalah tu, korang boleh tengok video @malekladzim kat bawah ni untuk beli susu dan tak perlu lagi risau perut memulas lepas minum.

@malekladzim

Reply to @nhbinspiredbeauty nak minum susu tapi perut problem? boleh cuba yang ni pulak.. dah try ka? Cer share sikit 😁 #learnontiktok #jombelajar #infokesehatan #kembalisihat #susu #milk #caseina2milk #henryjones

♬ Jiggle Jiggle – Duke & Jones & Louis Theroux

Boleh cuba

Min pun sebenarnya tergolong dalam golongan yang lactose intolerant ni. Nanti nak cuba beli susu ni dan nak tengok hasil dia macam mana. Harap tak perlu lah nak berlari ke toilet lepas minum kan.

Screenshot 2022 06 18 At 10.49.37 AmNi sama geng dengan min ni. Mungkin lepas ni boleh cuba beli susu ni, susu A2 lebih baik untuk orang yang ada perut macam kita.

Screenshot 2022 06 18 At 10.48.23 AmSusu yang ada label lactose intolerant tu boleh gak. Tapi susah gak nak cari, dekat kedai-kedai biasa selalu tak ada. Kena pegi pasaraya besar baru ada. 

Screenshot 2022 06 18 At 10.48.01 AmUntuk siapa yang nak overcome masalah minum susu ni, boleh try cara macam ni. Kena train dulu perut dan usus tu baru boleh minum susu banyak-banyak.

 

Baca: [VIDEO] Buka Gerai Di Kak Lima Hingga Menyusahkan OKU, Pengunjung PWTC Bengang Dengan Peniaga

Screenshot 2022 06 18 At 10.59.28 Am

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.