in

“Kena scam tomyam” – Lelaki Ini Kena Tipu Dengan ‘Kedai Tomyam’ Ini Sebab…

1Scam

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selepas seharian penat bekerja, kita mesti look forward untuk makan makanan yang sedap-sedap ataupun yang kita teringin. Kalau nak cari kedai yang sedap tu macam susah sikit. Last sekali bedal je kedai yang ada dan paling dekat ikut waze.



Begitulah apa yang di buat oleh @zakwanzaid yang betul-betul kelaparan lepas penat bekerja. Tekak teringin makan tomyam, tapi apakan daya, terkena scam pulak. Cuba korang baca tweet dia kat bawah ni.

Screen Shot 2019 08 18 At 4.08.17 Pm

Kena scam!

Admin tak tahu lokasi kedai ni dekat mana. Tapi memang misleading betul sign board dia. Tulis jual tomyam, tapi jual perabot.

Eckzzagu0Aiesui EckzzagvuaahfyuScreen Shot 2019 08 18 At 4.08.36 PmKalau admin pun keluar balik kedai. Baca sign board, tengok dalam kedai, baca sign board, tengok dalam kedai. Sah! Memang kena scam dengan kedai tomyam!

Screen Shot 2019 08 18 At 4.08.56 PmTomyam kabinet pun boleh dik. Jenuh nak gergaji pintu kabinet dan almari tu. Karpet 3 rasa tu yang tak tahan tu. Ish sebut bab makanan ni terasa lapar pulak.

Screen Shot 2019 08 18 At 4.09.25 PmKan, mana tu ada jual dekat dalam tu. Tak pun dekat belakang tersorok sikit dapur dia. Maklumlah, kedai perabot mesti jual dapur, tapi tak ada bahan nak masak. Pening kepala, dah lah lapar.

Screen Shot 2019 08 18 At 4.09.52 PmLayan diri. Jangan malu–malu, nanti lapar. Ambik je apa yang nak, buat macam rumah sendiri. Memang betul layan diri tu sampai karpet pun kena bentang sendiri. 

Admin harap korang yang nak cari kedai makan apa jenis makanan sekali pun, tolong lah baca review kalau ada. Jangan kecewa macam mamat ni sudah.

 

Baca: “ODEN Tak Halal?” Alamak! Portal Rasmi Halal Dedah Kedai Serbaneka Ini Tak Ada Sijil Halal

Screen Shot 2019 08 18 At 4.49.09 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.