in ,

“Kekurangan bukan penghalang” – Jual Ikan Tengah Panas, Lelaki Ini Buat Netizen Tersentuh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap manusia diuji dengan pelbagai cabaran dalam hidup. Setiap cabaran yang kita tempuhi itu akan menentukan sejauh mana kita akan melangkah.


Kali ni admin nak share pasal cabaran hidup seorang warga emas di Melaka. Walaupun diduga dengan kelainan upaya (OKU), pakcik ini tetap meneruskan kelangsungan hidup dengan menjual ikan tengah panas tanpa sebarang rungutan. Harap korang sediakan tisu dulu sebelum tengok video oleh @anthraxxxx kat bawah ni lah ye.

 

Kekurangan bukan penghalang

Admin tak pasti apa kekurangan Pak Cik Tahir ni, tapi apa yang dia buat memang menyentuh hati dan menunjukkan ketabahan yang paling tinggi seseorang manusia. Memang admin respek habis lah kat Pakcik Tahir ni!

Betul tu, setiap orang diuji dengan benda-benda yang lain. Kalau kita fikir kita susah, ada orang lagi susah dari kita. Semoga kekal tabah!

Kekurangan bukan penghalang. Admin rasa mesti dah lama pakcik ni jual ikan. Kalau korang tinggal area situ atau ternampak pakcik ni, pegi lah support dengan beli ikan dia. Itu je cara yang kita boleh bantu

Amiiiin, semoga dipermudahkan segala urusan dan dikurniakan rezeki yang melimpah untuk pakcik ni. Memang jadi inspirasi lah!

 

Baca: “Org mcm ni kita patut support” – OKU Cerebral Palsy Meniaga Online Dapat Pujian Netizen

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.