in ,

“Kalau jumpa gambar perempuan ni dekat pes tomyam terus beli” – Wanita Ini Kongsi Bahan Masakan Yang Orang Ramai Patut Cuba

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Orang kita memang suka kalau bab makanan apalagi kalau ada sesetangah pihak yang cuba untuk viralkan makanan tu. Mesti ramai yang nak pergi beli takut nanti habis lah katakan.


Banyak makanan tempatan yang orang kita suka contohnya roti canai, nasi lemak, nasi kandar dan banyak lagi.

Macam yang dikongsikan oleh @MaisarahMahmud di twitter,mengenai pes tomyam yang viral dan confirm sedap.

Maisarah berkata, dia kalau ke pasar raya mesti beli pes tomyam yang ada gambar perempuan dekat depan sebab katanya pes tersebut memang cukup sedap dan ramai orang akan cuba.

Menerusi posting tersebut, rata-rata netizen juga turut bersetuju dengan pendapat wanita ini sehingga ada juga daripada mereka turut berkongsi pes-pes tomyam yang lain yang juga turut membuat masakan jadi lebih sedap.

 

Hari-hari makan tomyum pun takpe dengan pes ni

Even paste dia pun sedap buat cicah ulam

Netizen juga share dimana pes ini bukan sahaja boleh buat masa tomyam malah juga boleh buat untuk masak paprik.

Wahh, boleh multitask ye pes tomyam ni. Macam-macam jenis masakan yang boleh dibuat guna pes tomyam ni ye. Mana yang nak try belajar masak tu boleh lah cuba guna pes ni

Baca : “Sedap nak mamp*s!” – Seawal 3 Pagi Orang Dah Beratur Nak Beli Nasi Lemak Depan 7Eleven Maluri, Kalau Lambat Habis!

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.