“Itu sebab jangan bagi orang tua main twitter” – Netizen Terhibur Baca Tweet Jejak Kasih Dua ‘Otai’ Ni

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bertemu semula dengan rakan lama memang satu yang best. Ada yang prefer reunion, ada yang jumpa time kenduri kawin member, tak kurang juga yang secara tiba-tiba jumpa entah dimana-mana.

Begitulah cerita yang berlaku kepada dua orang ‘otai’ ni. @johan_rusedi dan @usmanmat bertemu semula selepas berpuluh tahun terpisah di Twitter. Tak tahu samada kedua-dua akaun tersebut fake atau real, tapi apa yang diborakkan mereka memang buat netizen terhibur.

Jejak kasih 2019

Hanya bermula dengan satu tweet yang agak 18sx daripada Johan, sahabat lamanya menegur, dan dorang mengenang kembali peristiwa-peristiwa lama sewaktu zaman muda remaja

Segalanya bermula dengan tweet ni. Siapa sangka ada member lama reply dan jejak kasih pun berlaku. 

Entah dari mana tiba-tiba, Usman Lipat pun reply benda ni.

Wah nama penuh dia Usman Jentawi Rejab. Siap ingat lagi kerja dekat mana dulu. Ni mesti geng perang dulu-dulu ni. Tapi macam lama sangat je 1943 tu? I can smell something fishy here

Habis nama kawan-kawan lama, Marzuk Perang, Halim Muztalim, Hellary Gunny. Pencen dah kot semua tu. Lama sangat ni terpisah, sampai tak tahu khabar berita.

Okay 18sx sangat dah. Cerita macam ni patut sembang dekat Whatsapp. Lain macam betul bunyi bila bagi public baca. Tapi admin dapat rasa yang dorang ni macam akaun fake je. 

Haa.. bagus-bagus, sembang dekat whatsapp. Lagi bagus sembang tertutup sana. Lebih private. 

Tudiaa hensem belaka. Tapi ni gambar sapa dia rembat ni? 

Bagus lah dapat jejak kasih kawan-kawan lama yang dah terpisah lama. Boleh mengimbau sejarah silam tatkala perangai semua tak berapa betul. Macam orang biasa cakap, zaman jahiliyah. Tapi admin still tak rasa dorang ni real. Terpulang lah korang nak percaya atau tak. 

 

Baca: “Boleh tak you block bf I” – Meluatnya Baca Mesej GF  Kawan Lama Sebab Insecure Bila Dia Like Gambar Gadis Ini

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.