in

“Itu sebab jangan bagi orang tua main twitter” – Netizen Terhibur Baca Tweet Jejak Kasih Dua ‘Otai’ Ni

1Tua

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bertemu semula dengan rakan lama memang satu yang best. Ada yang prefer reunion, ada yang jumpa time kenduri kawin member, tak kurang juga yang secara tiba-tiba jumpa entah dimana-mana.



Begitulah cerita yang berlaku kepada dua orang ‘otai’ ni. @johan_rusedi dan @usmanmat bertemu semula selepas berpuluh tahun terpisah di Twitter. Tak tahu samada kedua-dua akaun tersebut fake atau real, tapi apa yang diborakkan mereka memang buat netizen terhibur.

Jejak kasih 2019

Hanya bermula dengan satu tweet yang agak 18sx daripada Johan, sahabat lamanya menegur, dan dorang mengenang kembali peristiwa-peristiwa lama sewaktu zaman muda remaja

Screen Shot 2019 07 07 At 12.38.43 PmSegalanya bermula dengan tweet ni. Siapa sangka ada member lama reply dan jejak kasih pun berlaku. 

Screen Shot 2019 07 07 At 12.39.35 PmEntah dari mana tiba-tiba, Usman Lipat pun reply benda ni.

Screen Shot 2019 07 07 At 12.40.20 PmWah nama penuh dia Usman Jentawi Rejab. Siap ingat lagi kerja dekat mana dulu. Ni mesti geng perang dulu-dulu ni. Tapi macam lama sangat je 1943 tu? I can smell something fishy here

Screen Shot 2019 07 07 At 12.40.33 Pm 1Habis nama kawan-kawan lama, Marzuk Perang, Halim Muztalim, Hellary Gunny. Pencen dah kot semua tu. Lama sangat ni terpisah, sampai tak tahu khabar berita.

Screen Shot 2019 07 07 At 12.40.52 Pm 1Okay 18sx sangat dah. Cerita macam ni patut sembang dekat Whatsapp. Lain macam betul bunyi bila bagi public baca. Tapi admin dapat rasa yang dorang ni macam akaun fake je. 

Screen Shot 2019 07 07 At 12.41.44 Pm 1Haa.. bagus-bagus, sembang dekat whatsapp. Lagi bagus sembang tertutup sana. Lebih private. 

Screen Shot 2019 07 07 At 12.42.10 PmTudiaa hensem belaka. Tapi ni gambar sapa dia rembat ni? 

Bagus lah dapat jejak kasih kawan-kawan lama yang dah terpisah lama. Boleh mengimbau sejarah silam tatkala perangai semua tak berapa betul. Macam orang biasa cakap, zaman jahiliyah. Tapi admin still tak rasa dorang ni real. Terpulang lah korang nak percaya atau tak. 

 

Baca: “Boleh tak you block bf I” – Meluatnya Baca Mesej GF  Kawan Lama Sebab Insecure Bila Dia Like Gambar Gadis Ini

Screen Shot 2019 07 07 At 12.58.06 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.