in

Ibu Nak Namakan Anak Diakhiri Perkataan ‘Ri’, Namun Cadangan Netizen Buat Ramai Geli Hati!

Ri Ri Ri

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

As you all know, mulut netizen kat Malaysia ni boleh tahan laser dan agak menyeramkan kalau bab membawang dan mengecam orang. Tak cukup dengan tu, netizen kita ni kadang-kadang pandai juga buat lawak dan troll orang tak kena tempat.



Baru-baru ni, seorang ibu minta cadangan nak namakan anaknya dengan diakhiri perkataan ‘Ri’ kat grup Info Ibu Hamil di Facebook. Asalnya posting ni biasa-biasa je, tapi dek kerana netizen ‘kreatif’ sangat dalam menamakan anak, habis berdekah admin baca satu-satu komen!

44563806 10215296413077045 3449366442477092864 N
sumber: facebook

 

Beri nama pelik-pelik, panjang lebar dan ‘berfalsafah’ 

Daripada nama biasa seperti Baiduri sampailah ke ayat seperti ‘bapa kencing berdiri, anak kencing berlari’, inilah nama ‘kreatif’ yang netizen cadang dekat ibu tersebut. Tak tercapai dek akal admin baca suggestion nama ni. Pelik sungguh! 

44583335 10215296413357052 8621746229350498304 N
sumber: facebook
44763104 10215296413997068 6368640032642695168 N
sumber: facebook
Nama
sumber: facebook

 

Siap beri maksud nama lagi! 

Tahap kreatif netizen ni tak habis kat situ je, siap ada yang bagi maksud nama lagi. Fuh korang ni memang berfikiran di luar kotaklah! 

44597010 10215296413677060 4926485560488361984 N
sumber: facebook
Nama Ri Maksud
sumber: facebook

Mesti kena sebut Sajat dengan Siti Kassim kan? Adoi! 

 

Buk peri, nuri kari, Bell Ngasri dan Lupikirlahsendiri??

Bila dah pening tak tahu nak bagi nama apa lagi, haa last-last lu pikirlah sendiri! Gitew! 

Boh Pilah Apa Nama
sumber: facebook

Di sebalik nama-nama yang pelik ni, ada juga netizen beri nama yang sedap-sedap dan ada maksud yang baik. Tapi boleh dikatakan 90% darinya memang namanya macam kat atas nilah.

Apa-apapun admin harap si ibu jumpalah nama yang sesuai buat anaknya tu. Kalau betul-betul serius nak mencari nama anak yang sesuai, janganlah tanya dengan netizen. Serius korang menyesal dapat nama pelik gini! Smiley Tongue Out

Baca: Selain ‘Troll’ KL Milik Indonesia, FB Mariah Carey Dihujani Komen ‘Membawang’ Netizen Yang Tak Kering Gusi

Carey

 

 

 

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.