“Hadap seller tolol macam u ni” – Customer Biadap Ugut Nak Viralkan Seller Hanya Sebab Lambat Reply Mesej

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Memang lah betul customer is always right tapi itu tak bermakna yang kita kena pijak kepala penjual ni. Patut kena ada sikap tolak ansur dan faham situasi antara satu sama lain.

Kalau sebelum ini pasal seller yang biadap tapi kali ini lain pula. Pelanggan yang kurang ajar, maki dengan kata-kata kesat.

Ish! Nasib lah student ni penyabar layan karenah biadap pelanggan ni. Kalau admin dah lama kena ganyang

 

Tak reti berniaga, jangan berniaga..Nak kena hadap seller tolol macam u ni”

Menurut seller Nyna Rashid ini, tuan empunya badan yang dimaki itu adalah kawan satu team dengannya. Dia merupakan seorang pelajar, pada waktu itu dia sedang menduduki peperiksaan dan itulah penyebab mesej dibalas agak lewat.

“Assalamualaikum, nak tanya sikit apa perasaan korang as a seller bila dapat customer yang terlalu SOPAN TAHAP ZIONIS ni ? Aku tak tahu mana tercicir dia punya manners. Nak beli barang ke nak tunjuk dia kakak kawasan?”

Dah maki macam nak gila siap ugut nak viralkan lagi. Ayat pun kurang ajar macam orang tak ada adab. Baca lagi mesej dia di bawah ni, mesti korang pun rasa geram.

 

Aku dapat gambar kau, kau sabar aku viralkan kau”

Lepas tu seller dah siap tolong dealkan lagi, tapi dia pula memberontak. Kalau nak barang sampai cepat pergi lah cari stokis lain ataupun cari je kedai lens berdekatan dan terus beli. Betul tak? Ni sampai nak maki hamun orang.

 

Sabar setan nak tangkap gambar ni”

 

Tak payah deal dengan si bangang ni”

Sumber : Twitter

 

Nak viral viral kan seller pulak. Awak sendiri pun tak ada manners” – Seller

“Memang bukan kerja cust nak faham situasi setiap yg jd seller ni. Ada seller yg masih jd student, suri rumah, ada yang berkerja semua pun berhak buat par-time sbb nak cari side income. Kdg2 as cust kena lah bertolak ansur jugak”

‘Ni customer agent lain actually, tp kami as a team opkos la terasa tempiasnya sbb kami pun cari rezeki halal dgn produk yg sama. Im so proud of her sbb boleh sabar layan cust biadap mcm ni.”

Betul tu, dah lah mesej pun tak ada adab, manners sendiri kelaut ada hati nak viralkan orang?

Netizen pun sakit hati bila membacanya, apa pun harap jadikan pengajaran kepada kita, sentiasa bertolak ansur untuk mempermudahkan urusan. Bayangkan kalau peniaga tu ahli keluarga kita, mesti panas hati kan?

 

Baca: “Islam ke kapir ni” – Cara ‘Reply’ Mesej Ejen Pelancongan Bila Pelanggan Nak Tanya Pakej Percutian Buat Netizen Meluat

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.