Guna Alasan Bateri Kereta Habis, Ini Gaya Modus Operandi Pasangan ‘Pow’ RM 200 Di Petronas Setia Alam

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Manusia zaman sekarang memang susah nak percaya, orang-orang macam ni lah yang buatkan kita jadi was-was nak hulurkan bantuan pada mereka yang betul-betul dalam kesusahan.

Harap lepas ni korang semua tak buntu dengan pasangan ini sebab mereka dah terang-terang menipu, gunakan  alasan yang sama untuk ‘pow’ duit orang lain.

 

Dua orang ni dari last year lagi dah pernah nampak diaorang tahan orang and minta duit.”

Sumber : Twitter

Menurut pengalaman pengguna Twitter ini, suaminya dah ‘terkena’ dua kali sebelum ini. Muka yang sama alasan yang sama dan agenda yang sama.

Kalau nak kata masih tersekat tak logik lah, sebab kali pertama suami dia kena tahun lepas. Takkan lah berkampung kat Petronas tu kot.

 

 

Dia daripada kuala selangor, nak balik kuala selangor tapi batteri kereta habis…mintak rm200 nak tukar batteri kereta”

Nasib baiklah suami dia tak bagi RM 200 bulat-bulat dekat dia, kalau tak sia-sia je kena tipu. Itu cerita tahun lepas, tahun ni pun dia gunakan cara yang sama.

Memandangkan mereka berdua ni dah terkena perkara yang sama, memang satu sen pun dia tak bagi. Tulah banyak sangat menipu orang, sampai lupa siapa yang dia dah tipu tu.

 

Nak report pada pihak Petronas, dan ini respon mereka…

Bukan itu je tau, ada pelanggan lain yang pernah kena siap bagi RM 400 lagi kepada mereka!Katanya, sebelum ini dah buat laporan tapi mereka muncul balik.

 

Ada pelanggan pernah terbagi RM400!

Alahai! Sebenarnya cerita mereka ni dah viral, tapi mereka ni macam tak makan saman. Nadira Azwa pernah terkena dengan mereka, siap sound setepek tapi…

 

Aku terus je cakap, eh kes kau ni macam da viral la. Terus dia pergi tanpa bersalah weh”

Sumber : Twitter

“Aku pun da pernah terkena. Tengah isi minyak dia dtg ckp kereta rosak. Aku terus je ckp, eh kes ko ni macam da viral la. Terus dia pergi tanpa bersalah weh  Sihat2 pun malas nk mampos cari duit”

Tu lah, sihat tubuh badan tapi nak cari duit dengan cara jalan pintas, apa lah dapat kalau nak menganiaya orang. Sesiapa yang tinggal kawan Setia Alam atau mereka yang ada singgah di tempat ini nanti mohon hati-hati lah.

 

Baca : Tipu Mak Ayah Sebab Nak Minta Duit Lebih

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?